| |

Activ Prahova Ploiești a debutat cu dreptul în noul sezon al Diviziei A la handbal feminin

Astăzi, au început meciurile din cadrul Diviziei A la handbal feminin. Activ Prahova Ploiești a pornit cu dreptul în drumul spre eventuala promovare, echipa antrenată de Dragoș Dobrescu, Robert Comendant și Alina Dumitru adjudecându-și duelul din deplasare, cu formația secundă a vicecampioanei CSM București, în Seria A.

Activ s-a impus cu scorul de 39-28, după ce, la pauză, se înregistra un ecart de numai trei goluri în favoarea echipei prahovene – 17-14.

Pentru Activ au jucat: Ioana Paraschiv, Diana Diaconu, Maria Dumitriu – Ada Arvatu (4 goluri), Larisa Tamaș, Patricia Vizitiu (2 goluri), Mara Arvatu (7 goluri), Gabriela Moldoveanu (6 goluri), Florina Popescu (3 goluri), Ana Dumitrașcu (2 goluri), Anna Ivanenko (1 gol), Zsofia Csavar (2 goluri), Daria Grădișteanu (3 goluri), Diana Andrița (4 goluri), Adina Panaite și Cătălina Sava (5 goluri).

Prin acest succes, Activ ocupă locul secund în ierarhie, însă este prima dintre echipele care au dreptul de a promova, în fruntea clasamentului situându-se echipa secundă a prim-divizionarei HC Dunărea Brăila, care a învins, în deplasare, pe ACS Spartac București, scor 42-15.

În meciul care a ținut capul de afiș al primei runde din serie, în care s-au întâlnit două dintre pretendentele la promovare, CSU Știința București s-a impus, pe teren propriu, cu CSM Unirea Slobozia, scor 32-27 (13-8).

De asemenea, CSU Neptun Constanța, o altă echipă care se poate implica în duelul pentru calificarea la Turneul Final, a trecut, în deplasare, de formația secundă a campioanei României – Rapid București, scor 32-28 (14-11).

Rezultatele complete din seria A – aici.

În Seria B, principala candidată la locul 1, CSM Corona Brașov, a preluat șefia clasamentului încă din start, după succesul categoric pe terenul echipei CS Știința Bacău, scor 48-16 (21-10).

Rezultatele complete din Seria B – aici.

Și în Seria C, principala favorită la prima poziție a preluat conducerea clasamentului din etapa întâi, CSU Cluj-Napoca învingând, în deplasare, pe CS Arena Târgu Mureș, scor 38-32 (17-15).

Rezultatele complete din Seria C – aici.

La finalul fazei seriilor preliminare, primele două clasate din fiecare serie și cele mai bune două echipe de pe locul al treilea (exceptând echipele secunde ale cluburilor din prima ligă, precum și cele ale Centrelor Naționale de Excelență și ale Centrelor Naționale Olimpice pentru Juniori) vor obține calificarea la Turneul Final.

În funcție de locurile ocupate în seriile preliminare, la Turneul Final se vor juca sferturi de finală, semifinale și finale, iar finalistele vor obține promovarea directă în Liga Națională. Echipele clasate pe locurile 3 și 4 vor juca baraj (sistem de turneu, fiecare cu fiecare) cu echipele situate pe pozițiile 11 și 12 din Liga Națională, pentru ultimele două locuri rezervate în primul eșalon, în sezonul 2023/2024.

Foto: Activ Prahova Ploiești

Împărtășește: