| |

Activ Prahova Ploiești s-a reunit, cu gândul la Liga Florilor

În această seară, echipa divizionară de handbal Activ Prahova Ploiești s-a reunit, cu gânduri mari, de a promova în Liga Florilor. Echipa clubului sportiv al Consiliului Județean Prahova încearcă să revină în prima ligă, unde a evoluat în sezonul 2020-2021, după ratarea obiectivului de promovare în sezonul precedent.

Echipa s-a reunit la Sala Olimpia din Ploiești, fiind prezente 18 dintre cele 19 jucătoare din lotul actual (a lipsit Gabriela Moldoveanu, motive personale).

Dintre jucătoarele din sezonul trecut au rămas Diana Elena Andrița (născută în 2000, inter dreapta), Ada Ioana Arvatu (2001, centru), Mara Andreea Arvatu (2001, pivot), Zsofia Csavar (2002, centru), Adina Panaite (1988, extremă dreapta), Ioana Paraschiv (1997, portar), Florina Cătălina Popescu (1994, inter dreapta), junioarele Daria Grădișteanu (2005, centru/extremă stânga), Carla Profirescu (inter stânga), Ramona Gavrilă (2005, extremă dreapta) și Diana Spirea (2003, extremă dreapta) și Maria Dumitriu (2003, portar), care tocmai au încheiat junioratul.

Noutățile din lotul echipei Activ Prahova Ploiești sunt următoarele:

Patricia Vizitiu – născută în 1988, la Petroșani; inter dreapta; are în palmares nouă titluri de campioană a României, cu 50 de prezențe la lotul național de senioare; a evoluat la Rulmentul Brașov, Oltchim Râmnicu Vâlcea, CSM București, HCM Baia Mare, HCM Râmnicu Vâlcea, SCM Craiova, Usdukar BSK Istanbul (Turcia), Krim Ljubljana (echipă cu care a câștigat titlul național în Slovenia), CSM Galați și, sezonul trecut, la CS Dacia Mioveni și Corona Brașov.

Larisa Tămaș – născută în 1994, la Baia Mare; inter stânga; a evoluat la Neptun Constanța, HC Zalău (medaliată cu bronz în Liga Florilor, în 2017), Corona Brașov, Minaur Baia Mare, CSM Slatina și, în sezonul trecut, la CSM Deva.

Anna Ivanenko – născută în 2000, la Kiev (Ucraina); centru; formată ca junioară la Marta Baia Mare (vicecampioană națională, în 2018), a evoluat la Minaur Baia Mare, CS Crișul Chișineu-Criș și, în sezonul trecut, pentru CSM Târgu Jiu.

Gabriela Moldoveanu – născută în 1995, la Brăila; extremă dreapta; a evoluat la HM Buzău, HCM Slobozia, Activ CSO Plopeni, SCM Timișoara și, în sezonul trecut, la CSU Neptun Constanța.

Anamaria Alexandra Dumitrașcu – născută în 1999, la Râmnicu Vâlcea; pivot; a evoluat la CS Rapid București, CS Dacia Mioveni 2012 și, în sezonul trecut, la U Cluj.

Cătălina Sava – născută în 1997, la Slobozia; extremă stânga; a evoluat la CSM Unirea Slobozia (în 2016, la junioare, a câștigat titlul național cu CSM București).

Diana Ștefana Diaconu – născută în 1991, la Sighișoara; portar; a evoluat la U Cluj, CSM Târgu Jiu, Mureșul Târgu Mureș, HC Zalău, CSM Slatina, Dacia Mioveni, Rapid București și, în sezonul trecut, la CSM Corona Brașov.

Stafful tehnic este condus de Dragoș Dobrescu (antrenor principal), fiind ajutat de Robert Comendant (antrenor secund), Alina Dumitru (antrenor cu portarii), Dragoș Vasile (preparator fizic), Răzvan Constantin (maseur), iar organizator de competiții din partea clubului este Cătălin Popescu.

Nu cunoaștem foarte multe detalii despre echipele care se vor înscrie în sezonul viitor și cum se va realiza repartizarea în serii. Cu siguranță, își vor dori să promoveze Corona Brașov și Știința București, dar toate echipele vor să obțină performanțe mai bune decât sezonul trecut. Eu îmi doresc să vedem o echipă de handbal ploieșteană în prima ligă. Este un lot bun pentru divizie, față de sezonul trecut este oricum o îmbunătățire. Nu este simplu de construit un lot pentru liga a doua, deoarece nu orice jucătoare din prima ligă vrea să facă pasul spre divizie.

Dragoș Dobrescu, antrenor principal Activ Prahova Ploiești

După sesiunea de reacomodare la efort efectuată la baza sportivă a lui Daniel Chiriță, de lângă Sala Olimpia, Activ Prahova Ploiești urmează un program cu antrenamente la Complexul Sportiv Tel George Junior. După aceea, între 1 și 8 august, se va pleca într-un cantonament centralizat la Sighișoara, unde se urmărește și disputarea unor meciuri de verificare.

În sezonul trecut, Activ l-a avut pe Gheorghe Irimescu antrenor principal, echipa clasându-se pe locul al cincilea în Seria A, din Divizia A, cu 13 victorii și o remiză înregistrate în cele 22 de partide disputate (a încheiat la 15 puncte de locul al treilea, ultimul care a oferit prezența la baraj).

Împărtășește: