| |

Activ Prahova Ploiești: victorie cu junioarele Buzăului, în Divizia A la handbal

Echipa de handbal feminin Activ Prahova Ploiești a bifat a doua victorie, din două partide, în noul sezon al Diviziei A, Seria A. Jucătoarele pregătite de Dragoș Dobrescu (antrenor principal), Robert Comendant (antrenor secund) și Alina Dumitru (antrenor cu portarii) au evoluat, sâmbătă, pentru prima oară în acest sezon, pe teren propriu, întâlnind echipa secundă a prim-divizionarei SCM Gloria Buzău, formație alcătuită în totalitate din junioare.

Activ Prahova Ploiești a început mai greu, irosind multe mingi în atac, oaspetele chiar conducând în startul meciului (scor 1-2, min. 6).

Diferența de nivel și-a spus, însă, cuvântul rapid, gazdele preluând ușor frâiele jocului, dar și conducerea pe tabelă (scor 5-2, min. 9).

De atunci, nu a mai fost decât o formalitate pentru echipa din Prahova, pentru care a reprezentat mai mult un antrenament oficial.

La pauză, CS Activ conducea cu 17-5, pentru ca, la final, să se impună cu scorul de 37-12.

În afară de cei trei portari, Diana Diaconu, Ioana Paraschiv și Maria Dumitriu, toate intrând pe teren, și Larisa Tamaș (care a jucat puțin, mai ales în finalul partidei), toate celelalte jucătoare au reușit să marcheze, astfel: Ramona Gavrilă 6 goluri, Ana Dumitrașcu 5, Florina Popescu 4, Mara Arvatu 4, Diana Andrița 4, Zsofia Csavar 3, Ada Arvatu 2, Patricia Vizitiu 2, Anna Ivanenko 2, Adina Panaite 2, Cătălina Sava 2, Gabriela Moldoveanu 1.

Astfel, Activ Prahova Ploiești este una dintre cele patru echipe cu maximum de puncte, după trei etape disputate, alături de HC Dunărea Brăila 2 (fără drept de promovare), CSU Neptun Constanța (ambele, cu 3 meciuri disputate), CSU Știința București (2 partide disputate).

Clasamentul și rezultatele complete – aici.

În etapa a patra, Activ Prahova Ploiești va avea parte de un test mult mai util decât cel cu junioarele de la Gloria Buzău, urmând să ofere replica echipei secunde de la HC Dunărea Brăila. Meciul este programat sâmbătă, 8 octombrie.

Foto: Activ Prahova Ploiești

Împărtășește: