|

Andrada Moroșanu și Iulia Bălăucă, medaliate cu aur la Campionatul Mondial de Canotaj U23

După cele două medalii obținute ieri (despre care am scris aici), delegația României a mai bifat o medalie, astăzi, în cadrul Campionatului Mondial de Canotaj U23, de la Varese (Italia).

Dintre cele cinci prezențe în finalele de astăzi, doar echipajul de dublu vâsle feminin (BW2x), compus din Andrada-Maria Moroșanu și Iulia-Liliana Bălăucă, a reușit să se situeze pe podiumul de premiere. Și nu oricum, chiar pe prima treaptă, reprezentantele tricolore adjudecându-și medaliile de aur, după o cursă câștigată clar, cu timpul de 7:02.61 minute, la peste două secunde de următorul echipaj, cel din Canada (7:04.70 min.). Medaliile de bronz au fost obținute de Marea Britanie (7:05.18 min.).

Aproape de o medalie a fost și echipajul de patru rame feminin (BW4-), format din Amalia Bucu, Geanina Dumitrița Juncanariu, Estera-Costina-Beatrice Vilceanu și Alina-Maria Baletchi, care a încheiat pe locul 4, la aproape jumătate de secundă de a treia treaptă a podiumului.

Tot pe locul patru s-a clasat și barca de patru rame masculin (BM4-), Andrei-Petrișor Axintoi, Alexandru-Laurențiu Danciu, Florin Arteni și Alexandru Gherasim, în vreme ce echipajele de 8+1 feminin (BW8+) – Alice-Elena Turcanu, Andreea-Fabiola Iorgovan, Lorena Constantin, Florentina Buburuzan, Alexandra-Cornelia Ionel, Larisa-Andreea Bogdan, Manuela-Gabriela Lungu, Iuliana Timoc și Irina Andreea Despa – și de 8+1 masculin (BM8+) – Dumitru-Valentin Bucur, Andrei Lungu, Andrei-Valentin Maliș, Andrei Hemen, Florin Ceobanu, Ionuț Pavel, Gheorghe Morar, Gheorghe Scripcaru și Maria-Antonia Iancu – s-au situat pe locul al șaselea.

Foto: Balint Czucz

Împărtășește: