| |

Atletico Slănic, două titluri naționale la atletism U20

Printre cluburile care s-au remarcat la Campionatul Național de Atletism U20, disputat pe Cluj Arena, în zilele de 2 și 3 iulie, s-a numărat și CS Atletico Slănic, condus de antrenorul Gheorghe Mușat. Printr-o colaborare cu Clubul Sportiv Școlar Ploiești, prin profesorii Maria Andrei și Florin Andrei, clubul din Slănic le oferă șansa sportivilor care au încheiat liceul să-și continue activitatea sportivă în condiții decente, fiind un proiect pe termen mediu și lung al celor trei antrenori.

La primul eveniment în cadrul acestei colaborări, au fost bifate și primele performanțe, demonstrând potențialul proiectului, clubul din Slănic obținând două titluri naționale și o medalie de argint.

Prima medalie de aur a fost obținută de Andrei Ioana Rebecca, atleta pregătită de profesoara Maria Andrei reușind să treacă prima linia de sosire în cadrul probei de 400 m, cu timpul de 55.15 secunde, devenind campioană a României.

Totodată, timpul obținut, Rebecca Andrei a îndeplinit baremul de calificare la Campionatul Mondial U20, care va avea loc în orașul Cali, din Columbia, la începutul lunii august.

A doua medalie de aur din palmaresu clubului din Slănic a fost obținută de ștafeta mixtă 4 x 400 m, în componența Ruben Chivi, Bianca Stoica, Rebecca Ioana Andrei, Alexandru Blănaru, echipa prahoveană oprind cronometrul la 3:41.00 minute.

Medalia de argint a fost câștigată de Darius Cornescu, în proba de 100 m (10.99 secunde), sportiv cu dublă legitimare, la CSȘ Ploiești și CS Atletico Slănic, la fel ca și Ruben Chivi și Alexandru Blănaru.

Împărtășește: