| |

Atleții de la CSȘ Ploiești au cucerit 5 titluri naționale la copii 1 și 2

În zilele de 11 și 12 iunie 2022, s-a desfășurat, pe Stadionul „Nicolae Mărășescu” din Craiova, etapa finală a Campionatului Național de Atletism, pentru copii la categoriile 1 și 2. Aproximativ 800 de sportivi au fost prezenți la startul probelor din cele două zile, iar printre cei care s-au aflat în fruntea ierarhiilor s-au regăsit și atleți de la Clubul Sportiv Școlar Ploiești.

Pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei, reprezentanții clubului ploieștean au confirmat că viitorul este promițător în ceea ce privește secția de atletism, reușind să obțină cinci titluri de campioni ai României și două medalii de argint.

Elena Hekter
Elena Hekter, alături de prof. Florin Andrei

În prima zi de concurs, elevele profesorului Florin Andrei, Elena Hekter și Rebeca Toader, și-au adjudecat medaliile de aur, la categoria copii 1, în cadrul probelor de 80 de metri, respectiv 300 de metri.

Elena Hekter s-a impus în proba de 80 m cu timpul de 10.60 secunde, în vreme ce Rebeca Toader a câștigat proba de 300 m cu timpul de 42.53 secunde.

În a doua zi de concurs, sportiva Elena Hekter și-a mai trecut în palmares o medalie de aur, devenind campioană a României la proba de 200 m, cu timpul de 26.40 secunde.

Rebeca Toader
Rebeca Toader, alături de prof. Florin Andrei

Celelalte două titluri naționale obținute de atleții pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei s-au înregistrat în probele de ștafetă. Astfel, la 5 x 80 m, categoria copii 1 fete, Delia Blănaru, Sara Prunoiu, Beatrice Șinca, Maia Tomescu, Rebeca Toader au câștigat medaliile de aur, trecând linia de sosire cu timpul de 53.32 secunde, iar colegele lor de la categoria copii 2, Ștefania Cîrjan, Melisa Grigore, Sara Echimescu, Rebeca Prunoiu, Ana Maria Ștefan, au obținut, de asemenea, medaliile de aur la 5 x 80 m, ștafeta ploieșteană impunându-se cu timpul de 56.83 secunde. 

Cristian Creangă
Cristian Creangă, alături de prof. Maria Andrei
ștafetă copii 1 băieți atletism CSȘ Ploiești
Ștafeta de 5×80 m băieți, copii 1, de la CSȘ Ploiești, medaliată cu argint

De menționat că palmaresul clubului ploieștean s-a îmbogățit și cu două medalii de argint, obținute de sportivul pregătit de profesoara Maria Andrei, Cristian Creangă, care a sosit al doilea în proba de 200 m, cu timpul de 26.60 secunde, și de echipa de ștafetă 5 x 80 m băieți, copii categoria 1, în componența Cristian Creangă, Vlăduț Săraru, Ayan Gudi, Andrei Moraru, Georgian Lepuș.

Împărtășește: