Atletism > Costin Homiuc, dublu medaliat la Jocurile Mondiale de copii

Prezentă la prima ediţie a Jocurilor Mondiale pentru copii, delegaţia României a impresionat la atletism. Competiţia s-a desfăşurat luni, la Ankara, în Turcia, participând în jur de 3000 de copii de la 90 de naţiuni din întreaga lume, la 12 discipline sportive, reprezentând un fel de Olimpiadă rezervată copiilor născuţi în anii 1997 şi 1998.

Din lotul României, la atletism, a făcut parte şi Costin Homiuc, de la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti, de patru ori campion naţional, în sezonul precedent. Totodată, în stafful tehnic a fost convocată antrenoarea lui Homiuc, de la CSŞ Ploieşti, profesoara Maria Andrei.

Pentru amândoi reprezentanţii grupării ploieştene, aceasta a fost prima prezenţă la un campionat de asemenea anvergură. Costin s-a descurcat extraordinar, obţinând două medalii. La proba de 100 m, acesta a sosit pe locul al treilea, cu un timp foarte bun – 11,92 secunde. În plus, Costin Homiuc a fost cel care a contribuit decisiv la medalia de argint câştigată de România la proba de ştafetă 4×100 m. Plecat în ultimul schimb, acesta a reuşit să depăşească doi adversari, sosind pe locul al doilea, în urma reprezentativei Turciei, cu timpul 47,13 secunde. În componenţa ştafetei au mai făcut parte Valentin Scanghel, Cosmin Sabo şi Mihai Chiorpec.

La masculin, echipa României a încheiat, în clasamentul general, pe locul al treilea, cu 32 de puncte, în urma Turciei (44 puncte) şi a Ungariei (38 puncte), în vreme ce la feminin, formaţia ţării noastre s-a situat pe poziţia a patra. De menţionat că 12 dintre cei 14 componenţi ai reprezentativei tricolore au câştigat medalii, demonstrând valoarea atletismului românesc.

„A fost mult mai bine decât ne aşteptam. Dorim să mulţumim conducerii clubului, directori George Iorgulescu şi Robert Munteanu, precum şi directoarei Şcolii Nicolae Titulescu, Nicoleta Prună, la care Costin învaţă” – a declarat profesoara Maria Andrei.

România a mai punctat prin Mihai Chiorpec (argint – înălțime), Valentin Scanghel (bronz – lungime), Nicușor Duduc (bronz – înălțime), Imola Blazer (argint – 300 m garduri), ștafeta 4×100 m – Cleopatra Baciu, Imola Blazer, Elena Brișcă, Teodora Gheorghe (argint), Elena Brișcă (bronz – 100 m), Diana Bologa (bronz – suliță), Antonia Dumitrache (bronz – înălțime).

Împărtășește: