Atletism > Doi prahoveni, medaliaţi la Campionatul naţional de juniori 3

Vineri şi sâmbătă, s-a desfăşurat, pe stadionul „Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti, Campionatul naţional de atletism rezervat juniorilor 3, la care au participat 427 de sportivi de la 98 de cluburi.

Printre competitori s-au numărat şi atleţi prahoveni, doi dintre aceştia impresionând prin performanţele obţinute, amândoi stabilind recorduri personale. Marius Dumitru, sportiv pregătit de antrenorul Gheorghe Muşat, conducătorul clubului Telecom Petrom Slănic, a avut o evoluţie excelentă la proba de 1.500 m obstacole, depăşindu-şi categoric adversarii.

Marius Dumitru
Marius Dumitru

Marius a câştigat medalia de aur la respectiva probă, sosind cu timpul de 4.36,97 minute, fiind cu 12 secunde mai rapid decât următorul clasat, Rareş Popescu, de la CSŞ Mediaş. În plus, timpul obţinut reprezintă record personal pentru Marius Dumitru.

Totodată, în a doua zi a campionatului, atletul prahovean a mai obţinut şi medalia de bronz, la proba de 3.000 m. Acesta a sosit cu timpul de 9.36,58 minute, la opt secunde de locul întâi, ocupat de Bogdan Bălăşoiu (LPS „I.B. Soter” Buzău), şi la numai trei secunde de poziţia secundă, pe care s-a situat Ionuţ Drăguşin (Şc. Gen. Drăgăşani).

Cea de-a doua performanţă remarcabilă din rândul atleţilor prahoveni a fost realizată de Costin Homiuc, componentul echipei de la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti, pregătit de antrenoarea Maria Andrei. Medaliat la Jocurile Mondiale ale copiilor, în mai, Costin a avut o nouă evoluţie deosebită la proba de 100 m. Calificat cu al treilea timp în finală, atletul ploieştean a câştigat medalia de argint, sosind pe locul al doilea, cu 11,54 secunde, stabilindu-şi un nou record personal.

Costin Homiuc
Costin Homiuc

Prima poziţie i-a revenit lui Ioan Melnicescu, de la CSM Oneşti, cu timpul de 11,35 secunde, dar care se află în ultimul an la juniori 3 spre deosebire de Costin, care anul acesta a realizat tranziţia de la categoria copii 1, având 14 ani.

Un rezultat demn de remarcat este şi cel al atletei Laura Radu, care a reprezentat CS Petrolul Ploieşti la proba feminină de 100 m, situându-se pe locul al patrulea, la numai şapte sutimi de secundă de podiumul de premiere. Sportiva ploieşteană a sosit cu timpul de 12,92 secunde, victoria revenindu-i atletei Florentina Marincu (CN Sp. Cetate Deva), cu 12,40 secunde.

De precizat că CSŞ Ploieşti a mai fost aproape de medalii în probele de ştafetă 4×100 m, fete şi băieţi, la care echipele formaţiei prahovene s-au situat pe locurile patru. În echipa feminină au participat Miruna Trifan, Andreea Dincă, Andreea David şi Laura Radu, iar în formaţia masculină au concurat Andi Stănescu, Andrei Şerban, Andrei Teodorescu şi Costin Homiuc.

Împărtășește: