Atletism > Medalii de bronz pentru prahoveni, la etapa de Grand Prix

Vineri, la Bucureşti, a avut loc o etapă de Grand Prix la atletism rezervată juniorilor 3, la care au participat 275 de sportivi (145 la feminin şi 130 la masculin) de la 65 de cluburi din ţară. Au concurat şi reprezentanţi de la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti, CS Petrolul Ploieşti şi Colegiul Tehnic „Constantin Istrati” Câmpina, trei dintre aceştia câştigând medalii de bronz.

Sprinterii de top ai cluburilor ploieştene s-au descurcat bine la acest concurs. La feminin, în concursul de 100 m, Laura Radu, care a reprezentat CS Petrolul Ploieşti, s-a clasat pe locul al treilea din 23 de concurente, adjudecându-şi medalia de bronz. Atleta ploieşteană a sosit cu timpul de 13,22 secunde, în urma Florentinei Marincu, de la CN Sportul Cetate Deva (12,56 secunde), şi a Adelinei Ropotean, de la LPS Cluj Napoca (12,97 secunde).

În competiţia similară masculină, Costin Homiuc, de la CSŞ Ploieşti, a obţinut tot locul al treilea şi, implicit, medalia de bronz. Acesta a trecut linia de sosire în 12,01 secunde, în urma lui Cosmin Sabo, de la CSM Baia Mare (11,78 secunde), şi a lui Dan Virsag, de la LPS Iaşi (11,80 secunde), într-o cursă în care au luat startul 28 de sportivi.

Atletul ploieştean se află la primul an la categoria juniori 3, după ce, anul trecut, a devenit de patru ori campion naţional la copii 1 (două titluri în sală şi două – în aer liber), obţinând dreptul de a participa la prima ediţie a Jocurilor Mondiale ale copiilor, desfăşurată, în aprilie, la Ankara. Acesta şi-a adjudecat medalia de bronz la respectiva competiţie mondială, la proba de 100 m (11,92 secunde), dar şi pe cea de argint, la proba de ştafetă 4×100 m.

Revenind la etapa de Grand Prix, singura medalie trecută în contul grupării din Câmpina a fost adjudecată de către Cristiana Bărbulescu, la proba de 300 m garduri, care a deschis sesiunea de după amiază a competiţiei. Atleta prahoveană s-a situat pe poziţia a treia, sosind cu timpul de 48,77 secunde, fiind prima din seria a doua. Pe primele două locuri s-au clasat Lorena Almăşan, de la LPS Cluj Napoca (46,78 secunde), şi Delia Irimia, de la CSŞ Caransebeş (46,87 secunde), ambele din seria întâi.

De menţionat că CSŞ Ploieşti a mai participat şi la proba masculină de ştafetă 4×100 m, la care, însă, nu a mai fost prezentă nicio altă echipă, astfel, atleţii prahoveni realizând, practic, o verificare pentru Campionatul naţional, care urmează să se desfăşoare peste două săptămâni, în zilele de 8 şi 9 iulie. Timpul formaţiei ploieştene a fost de 49,63 secunde, în componenţa Andi Stănescu, Nicolae Pitiu, Fabian Petrescu şi Costin Homiuc.

Împărtășește: