Atletism > Medalii pentru prahoveni, la Campionatul şcolar al României

501 de sportivi (198 la feminin şi 303 la masculin) de la 105 cluburi din ţară s-au luptat pentru titlurile naţionale puse în joc la Campionatul şcolar al României la atletism. Competiţia s-a desfăşurat pe stadionul „Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti, iar la startul întrecerii s-au aflat şi sportivi din Prahova.

Cea mai bună performanţă a atleţilor prahoveni a fost realizată de Mihaela Calen (foto principal), de la Grupul Şcolar „Şerban Vodă” Slănic, care a devenit vicecampioană naţională la proba de 5000 m, sosind cu timpul de 18.08,59 minute. În vârstă de 16 ani, Mihaela este sportiva clubului Telecom Petrom Slănic, unde este pregătită de antrenorul Gheorghe Muşat.

De asemenea, echipa de ştafetă 4×400 m a Clubului Sportiv Şcolar Ploieşti a obţinut medalia de bronz, clasându-se pe locul al treilea din zece participante, cu timpul de 3.31,43 minute. În componenţa formaţiei s-au aflat Daniel Vlaicu, Ciprian Coşlegeanu, Silviu Tache şi George Drumaş.

Daniel Vlaicu, Ciprian Coşlegeanu, Silviu Tache şi George Drumaș au obținut medaliile de bronz la ștafetă 4x400 m
Daniel Vlaicu, Ciprian Coşlegeanu, Silviu Tache şi George Drumaș au obținut medaliile de bronz la ștafetă 4x400 m

Aproape de podium s-au mai aflat şi băieţii Clubului Sportiv Şcolar Ploieşti de la ştafeta de 4×100 m (Cristian Coţovanu, Marius Avram, Silviu Tache, Daniel Vlaicu), care au încheiat pe locul al cincilea.

De echipa grupării ploieştene se ocupă profesorii Robert Munteanu, Florin Andrei şi Maria Andrei.

De menţionat că şi Cosmin Căldăroiu, de la Grupul Şcolar „Şerban Vodă” Slănic şi legitimat la CS Telecom Petrom, s-a situat pe locul al şaselea la proba de 5000 m.

Împărtășește: