Atletism > O ultimă şansă de calificare la Campionatul Mondial de juniori 2

Vineri şi sâmbătă, pe stadionul „Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti, se vor desfăşura probele Campionatului naţional de atletism rezervat juniorilor 2. Competiţia reprezintă, practic, o ultimă şansă pentru sportivi de a-şi îndeplini baremurile de calificare la Campionatul Mondial, programat să se desfăşoare la Lille, în Franţa, în perioada 6-10 iulie.

După disputarea etapei de Grand Prix, la mijlocul lunii mai, atleta prahoveană a clubului Telecom Petrom Slănic, Sorina Bobeică, a depăşit cu mult baremul de calificare la proba de 200 m obstacole, devansând-o clar chiar pe sportiva din lotul României – Dana Loghin.

Astfel, sportiva pregătită de antrenorul Gheorghe Muşat şi-a câştigat dreptul de a fi prezentă la competiţia mondială, totuşi, speră să fie în formă şi la Campionatul naţional pentru a-şi adjudeca titlul.

De precizat că în lotul naţional pentru Mondiale mai fusese convocată şi Alexandra Iacob, atleta Clubului Sportiv Şcolar Ploieşti, pregătită de antrenorul Robert Munteanu, în urma performanţei obţinute la proba de 100 m. Aceasta ar fi urmat să participe la proba de ştafetă, la care România are şanse la medalii. Dar, Alexandra s-a accidentat, fiind imposibil să concureze la competiţia naţională, iar, astfel, mai mult ca sigur nu va putea fi prezentă nici la Campionatul Mondial.

Daniel Vlaicu
Daniel Vlaicu

Totuşi, clubul ploieştean mai are o şansă de a avea un reprezentant la competiţia din Franţa, prin Daniel Vlaicu, pregătit de profesorul Florin Andrei. Acesta trebuie să coboare sub 50,00 de secunde la proba de 400 m pentru a-şi îndeplini baremul, timpul său de referinţă până acum fiind la aproape o secundă faţă de cel impus de forul mondial. Indiferent de timpul său, Daniel se va lupta cu orice preţ să câştige titlul naţional.

Împărtășește: