Atletism > Obiectiv: calificarea în Superligă

Sâmbătă și duminică, la Izmir, în Turcia, se va desfăşura o nouă ediţie a Campionatului European de atletism pe echipe, Liga 1. La competiţie va lua parte şi reprezentativa României, care are stabilit ca obiectiv promovarea în Superliga continentală.

Alături de sportivii români, la întrecerea din Turcia vor mai participa atleţi din Grecia, Belgia, Finlanda, Norvegia, Ungaria, Olanda, Elveţia, Croaţia, Slovenia, Irlanda şi din ţara gazdă. Sunt programate 20 de probe, atât la feminin, cât şi la masculin, iar clasamentul la fiecare concurs se alcătuieşte prin adiţiune de puncte (un punct se atribuie locului 12 şi 12 puncte pentru prima poziţie). Primele trei echipe clasate se vor califica la ediţia următoare a Superligii Europene.

Lotul României pentru participarea la competiţie a fost alcătuit în urma Campionatelor Internaţionale, desfăşurate, în paralel, la Constanţa şi la Snagov. În urma victoriilor obţinute la respectiva întrecere, pentru formaţia tricoloră vor concura şi atleţii prahoveni Maria Negoiţă şi George  Preda.

Campioană naţională la proba de aruncare a suliţei, Maria Negoiţă, atleta clubului Petrolul Ploieşti, are mari şanse să se claseze între primele locuri la competiţia continentală. Cea mai bună performanţă a sa, din acest sezon, a fost de 60,25 m, reprezentând al doilea rezultat dintre sportivele înscrise la proba de aruncare a suliţei la Campionatul European – Liga 1. De asemenea, la finalul săptămânii trecute, aceasta a participat la reuniunea atletică internaţională de la Praga, din Cehia, reuşind locul al cincilea, cu o aruncare ce a măsurat 57,64 m.

George Preda, sportiv format la CS Telecom Petrom Slănic, în prezent la CS Târgovişte, a dominat, în ultimul an, în România, proba de 1.500 m, urmând să încerce să adune cât mai multe puncte pentru tricolori, la competiţia continentală. Recordul său personal este de 3.44,47 minute, anul acesta fiind extrem de aproape de respectivul timp, reuşind 3.44,48 minute la Internaţionalele României.

Ambele probe se vor desfăşura mâine, întrecerea de 1.500 m urmând să înceapă de la ora 15,40, în vreme ce concursul de aruncare a suliţei – de la ora 18,30.

Împărtășește: