Atletism > Sorina Bobeică şi Alexandra Iacob, cooptate în lotul naţional pentru Mondiale

Vineri şi sâmbătă, pe stadionul „Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti, a avut loc prima etapă de Grand Prix la atletism pentru juniori 2 din acest an, la care au participat 327 de sportivi (135 la feminin şi 192 la masculin) de la 67 de cluburi din ţară.

Sorina Bobeică (foto principal), atleta grupării Telecom Petrom Slănic, a realizat o performanţă deosebită la proba de 2000 m obstacole, la care s-a impus cu un timp excelent de 6.59,33 minute, coborând cu 16 secunde sub baremul de calificare la Campionatul Mondial de junioare 2.

Astfel, sportiva pregătită de antrenorul Gheorghe Muşat va bifa prima prezenţă în lotul României, fiind selecţionată, în urma prestaţiei sale remarcabile, pentru ediţia de anul acesta a competiţiei mondiale, care va avea loc la Lille, în Franţa, în perioada 6-10 iulie.

Pentru victorie, Sorina a depăşit-o cu o diferenţă enormă, de 12 secunde, pe Dana Loghin, de la CSŞ Mediaş, reprezentanta României la Jocurile Olimpice de cadeţi şi la Campionatul Mondial de juniori 2 de anul trecut.

O performanţă deosebită a realizat şi Alexandra Iacob, atleta Clubului Sportiv Şcolar Ploieşti, pregătită de antrenorul Robert Munteanu, care s-a situat pe locul al treilea la proba de 100 m. Cu timpul de 12,51 secunde, aceasta şi-a câştigat locul în echipa României de ştafetă (100 m+200 m+300 m+400 m) în vederea participării la Campionatul Mondial de junioare 2, chiar dacă a fost la o sutime de secundă de baremul de calificare. Şi pentru sportiva grupării ploieştene aceasta este prima selecţie în lotul naţional.

Alexandra Iacob
Alexandra Iacob

De asemenea, de la clubul din Slănic, Mihaela Calen (18.27,53 minute) şi Adelina Moroiţă (18.49,57 minute) au dominat proba de 5000 m, situându-se pe primele două poziţii, în vreme ce Ionuţ Dumitru a sosit pe locul al treilea în proba de 2000 m obstacole (6.38,85 minute), iar Iulian Radu a câştigat întrecerea de 5000 m (17.36,21 minute).

O evoluţie remarcabilă a avut şi Daniel Vlaicu, de la CSŞ Ploieşti, antrenat de Florin Andrei, care s-a situat pe locul al doilea în proba de 400 m, cu timpul de 51,17 secunde, şi acesta având obiectiv calificarea la Mondiale.

Pe podiumul de premiere au mai urcat şi doi atleţi de la Colegiul Tehnic „Constantin Istrati” Câmpina. Teodor Negurici s-a clasat pe locul al treilea la proba de săritura în înălţime, oprindu-se la 1,75 m, iar colegul său Ionuţ Stan s-a situat pe aceeaşi poziţie în concursul de săritură în lungime, cu 6,03 m.

La finalul săptămânii, tot la Bucureşti, va avea loc prima etapă de Grand Prix şi pentru categoria juniorilor 1.

Împărtășește: