Atletism > Trei prahoveni, medaliaţi la Campionatul naţional universitar

Recent, s-a desfăşurat o nouă ediţie a Campionatului naţional universitar de atletism, care a fost organizată la Cluj Napoca.

Dintre sportivii prahoveni prezenţi la campionat, cele mai bune performanţe le-a înregistrat George Preda, de la Universitatea Valahia Târgovişte, care a obţinut un titlu naţional la proba de 800 m (1.53,54 minute) şi o medalie de bronz la proba de 1.500 m (3.57,1 minute).

Sportivul originar din Vărbilău a fost format de către antrenorul Gheorghe Muşat, de la Clubul Telecom Petrom Slănic, fiind prezent şi la Campionatul Mondial de juniori.

Marius Petrache
Marius Petrache

Pentru a doua oară la rând, atletul Universităţii Petrol-Gaze Ploieşti, Marius Petrache, devine vicecampion naţional, acesta câştigând medalia de argint la proba de triplusalt, cu 15,01 m. Acesta este component al Clubului Sportiv Universitar Ploieşti şi pregătit de antrenorul Grigore Oprişescu.

În probele de ştafetă, Beatrice Andrei şi-a adus contribuţia la două medalii de bronz obţinute de Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport (UNEFS) din Bucureşti, la care este studentă în anul I, în concursurile de 4×100 m şi de 4×400 m. Aceasta este fiica antrenorilor de la CSŞ Ploieşti Florin Andrei şi Maria Andrei, tatăl său ocupându-se şi de pregătirea sa.

Beatrice Andrei
Beatrice Andrei

În clasamentul final pe universităţi s-a impus Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti, cu cinci medalii de aur, patru – de argint şi cinci – de bronz, pe locurile doi şi trei clasându-se Universitatea din Craiova (5 medalii de aur, 4 – de argint şi 1 – de bronz), respectiv Universitatea din Piteşti (4 medalii de aur, 3 – de argint şi 2 – de bronz) .

Universitatea Valahia Târgovişte s-a situat pe poziţia a cincea (4 medalii de aur, 2 – de argint şi 2 – de bronz), în vreme ce Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti, care a obţinut doar medalia de argint a lui Marius Petrache, s-a clasat pe locul 19, imediat înaintea UNEFS Bucureşti  – cu trei medalii de bronz. În total au punctat 22 de universităţi.

Împărtășește: