Atletism > Victorii pentru prahoveni, la primul Grand Prix al sezonului

Pe stadionul „Lia Manoliu” din Bucureşti, la finalul săptămânii trecute, s-a desfăşurat prima etapă de Grand Prix rezervată seniorilor, tineretului şi juniorilor 1. Au participat 283 de atleţi (116 la feminin şi 167 la masculin) de la 80 de cluburi din ţară. Şi de această dată reprezentanţii prahoveni s-au descurcat bine, obţinând rezultate deosebite.

Format de antrenorul Gheorghe Muşat, la CS Telecom Petrom Slănic, atletul George Preda (foto stânga: fra.ro) şi-a demonstrat încă o dată superioritatea la probele de 800 m şi 1500 m, impunându-se la amândouă concursurile cu timpul de 1.51,25 minute, respectiv 3.49,76 minute.

De asemenea, sportiva clubului Petrolul Ploieşti, Maria Negoiţă (foto dreapta: iaaf.org), continuă să domine la nivel naţional proba de aruncare a suliţei, câştigând competiţia desfăşurată la Bucureşti cu rezultatul de 59,15 m. Prezentă în finala ediţiei anterioare a Campionatului Mondial, desfăşurată la Berlin, în 2009, aceasta speră să reuşească a doua calificare consecutivă la competiţia respectivă, baremul pe care îl are de îndeplinit pentru ediţia de la finalul anului, de la Daegu, Coreea de Sud, fiind de 61,50 m.

În concursul masculin de aruncare a suliţei, juniorul Constantin Gaiţă (52,60 m), de la Colegiul Tehnic „Constantin Istrati” Câmpina, s-a situat pe locul al doilea, după Levente Bartha, de la CSA Steaua Bucureşti.

De remarcat şi clasarea pe locul al treilea în proba de 400 m garduri a atletei Ioana Dumitrache, de la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti, care săptămâna aceasta va susţine examenul de bacalaureat pentru sportivi, organizat la Râmnciu Vâlcea.

Rezultatele complete le poți găsi aici.

Împărtășește: