Atunci când…

În fiecare zi trec pe lângă persoane în vârstă, seniori în toată regula, și de fiecare dată mă minunez de cheful lor de viață. Mă uit cu admirație către persoane trecute bine de vârsta adultă, care, în fiecare zi, ies la plimbare. Și-au format un obicei de-a lungul vieții de a face mișcare, sub orice formă.

Bun, nu am vazut încă seniori într-o sală de fitness (nu spun că nu este posibil), dar, oricum, văd că au un program bine stabilit, în care includ şi sportul. Înțeleg cât de mult înseamnă acea plimbare, până la piață sau în parc. Cei mai norocoși au nepoței cu care merg la plimbare și se joacă, atât cât le permite forma fizică.

Am început, cumva, cu sfârșitul, pentru că, inevitabil, cu toții vom ajunge la o vârstă înaintată (să sperăm) și ne dorim să fim încă activi.

Nu cred că odată cu pensia suntem obligați să încetăm orice activitate, doar pentru că nu vom mai fi nevoiți să ne trezim dimineața devreme. Din contră, cred că la acel moment va fi nevoie să avem energia și tonusul necesare pentru o nouă etapă din viața noastră.

Chiar dacă pare ciudat să ne gândim acum la acea perioadă, există o conexiune clară între ceea ce facem acum și cum ne vom simți atunci.

Acum, la tinerețe, cum se spune, totul ni se pare posibil și nu ne imaginăm că în viitor ar fi posibil să nu ne mai putem mișca sau că activitățile simple pe care le facem astăzi nu vor mai fi atât de simple atunci.

Cei care conștientizează acum cât de mult contează să faci mișcare în fiecare zi, oricât de puțin, vor fi acei bătrânei plini de energie și vitalitate. Vor fi aceia care se vor bucura de călătorii, de o partidă de tenis (de ce nu?), de tot ce are de oferit viața atunci când ai o sănătate bună.

Atunci când vom fi bătrâni, cine știe ce ne va mai rezerva viața, dar, indiferent de situație, atunci când ești sănătos cu siguranță reușeşti să treci peste probleme mai ușor.

Împărtășește: