Baschet > CSŞ Ploieşti – vicecampioană a României la U14

Între 17 şi 22 aprilie, la Cluj Napoca, s-a desfăşurat turneul final din cadrul Campionatului naţional de baschet feminin U14. Campioană la categoria U13, în sezonul trecut, şi învinsă o singură dată în actuala ediţie a competiţiei, echipa Clubului Sportiv Şcolar Ploieşti, pregătită de antrenoarea Loredana Munteanu, pornea cu obiectivul de a se califica în finala turneului.

Formaţia ploieşteană a acces la faza finală a campionatului într-o manieră excepţională, câştigând toate meciurile disputate la cele două turnee semifinale. În faza finală, CSŞ Ploieşti a fost repartizată în grupă cu CSU Cuadripol Braşov, CSŞ CST Alexandria şi CSŞ „Al. Ceşianu” Reghin.

„Am avut un început de turneu mai dificil, evoluând cu CSU Braşov, o echipă fără mari pretenţii. Am ratat enorm din situaţii simple, dar am reuşit să ne impunem, în cele din urmă”, ne-a declarat profesoara Loredana Munteanu.

Echipa ploieşteană a învins pe CSU Cuadripol Braşov, cu scorul de 56-46, după care şi-a intrat în ritm, trecând şi de CSŞ CST Alexandria, cu scorul de 60-39, şi adjudecându-şi prima poziţie în grupă, indiferent de rezultatul ultimei întâlniri.

În partida cu CSŞ „Al. Ceşianu” Reghin, antrenoarea grupării prahovene a preferat să o menajeze pe principala marcatoare a echipei, Ioana Ghizilă. Totodată, Andreea Popescu, una dintre titularele formaţiei, s-a accidentat (entorsă), ceea ce a făcut ca, în a doua parte a jocului, CSŞ Ploieşti să piardă avansul creat în primul sfert, de 12 puncte, cedând, în final, la zece puncte diferenţă, scor 43-53.

În semifinalele turneului, exact ca anul trecut, CSŞ Ploieşti s-a confruntat cu echipa de la CN „Mihai Eminescu” Oradea. Jucătoarele ploieştene s-au descurcat excelent, impunându-se cu scorul de 56-53.

„Consider că meciul cu echipa din Oradea a fost cel mai bun joc al nostru din turneu. Totul a mers exact aşa cum trebuia”, ne-a mărturisit antrenoarea grupării ploieştene.

În finală, CSŞ Ploieşti s-a confruntat cu echipa gazdă a turneului, BC MC Sport Cluj Napoca, iar, la pauză, conducea cu un punct diferenţă. În sfertul al treilea, însă, gruparea prahoveană şi-a pierdut concentrarea, iar echipa clujeană a profitat la maximum, distanţându-se la 19 puncte. BC MC Sport s-a impus, în cele din urmă, cu scorul de 70-41, iar formaţia CSŞ Ploieşti a câştigat titlul de vicecampioană.

„Nu îmi explic ce s-a întâmplat în sfertul trei cu noi. Probabil, totul a fost la nivel psihologic. Totuşi, încă din startul turneului am ştiut că este ceva în neregulă cu jocul nostru. Vârful de formă l-am avut la turneele semifinale, iar faptul că faza finală s-a amânat cu o săptămână ne-a încurcat într-un fel. Cu toate acestea, sunt mulţumită de evoluţia fetelor. Vreau să mulţumesc pentru sprijinul acordat pe întreaga perioadă a campionatului tuturor celor din cadrul clubului, precum şi părinţilor jucătoarelor, care ne-au încurajat şi ne-au făcut să ne simţim exact ca într-o mare familie”, a încheiat antrenoarea Loredana Munteanu.

De menţionat că Ioana Ghizilă, lidera echipei, a primit premiul pentru cea mai bună marcatoare a turneului final, fiind aleasă şi în echipa ideală a competiţiei, pe postul de extremă. Alături de aceasta, la un nivel ridicat au mai evoluat şi Denisa Moldoveanu, Diana Marinescu, Andreea Popescu, Alexandra Pandrea, Alice Scrabă, Alina Dinu, dar şi celelalte jucătoare au avut o contribuţie importantă în obţinerea medaliilor de argint, acestea fiind Cristina Cană, Bianca Ene, Alexia Apostolescu (cea mai tânără jucătoare a turneului), Ştefania Niţu, Irina Enache, Ana Cărbunaru, Alexandra Moanţă.

Împărtășește: