Baschet > Visând la marea finală

Echipa masculină de baschet a Clubului Sportiv Şcolar Ploieşti, prezentă la turneul final a Campionatului național de juniori U15, care are loc la Târgu Mureș, s-a calificat fără probleme în semifinale, după trei victorii categorice. Pregătiţi de antrenorul Ionel Ivan, jucătorii prahoveni au arătat o formă deosebită în faza grupelor.

În primul meci, CSŞ Ploieşti a învins pe SCM CSŞ Craiova cu scorul de 97-58, având un procentaj extraordinar la aruncările de la distanţă, de 50% (6/12). Principalul jucător al ploieştenilor a fost Andrei Minescu, marcator a 24 de puncte, cu un procentaj din acţiune de 83% (10/12), trecându-şi în cont şi 9 recuperări (5 ofensive) şi 4 intercepţii. Foarte bine au mai jucat Iosif Stoia (31 p, 11 rec) şi Ştefan Neagu (21 p, 12 pd).

Meciul al doilea reprezenta momentul adevărului pentru CSŞ Ploieşti, întâlnind cealaltă pretendentă la titlu din serie, CSS Viitorul U-Mobitelco 1 Cluj. Elevii lui Ionel Ivan s-au descurcat extrem de bine, la pauză având avantaj de 15 puncte. În ciuda revenirii formaţiei clujene, în sfertul trei, prahovenii au gestionat perfect finalul partidei, impunându-se la zece puncte diferenţă, scor 77-67.

Şi de această dată, Andrei Minescu a fost excelent la aruncările din acţiune, cu procentaj de 73% (11/15), marcând 22 de puncte, la care s-au adăugat şi 9 recuperări (3 ofensive) şi 4 intercepţii. Ştefan Neagu a fost cel mai bun marcator, cu 30 de puncte, reuşind trei aruncări de la distanţă, şi 9 pase decisive şi 3 intercepţii.

S-au mai remarcat Iosif Stoia (13 p, 8 rec) şi Dragoş Coman (11 rec, 4 intercepţii).

În ultima partidă a grupei, ploieștenii au avut un meci lejer, cu CS Dinamo CSS Nr. 6 Bucureşti. Aceștia și-au impus jocul încă din primele două sferturi, în cel de-al doilea permițând numai 7 puncte adversarilor, iar la pauză conduceau la diferență de 18 puncte.

În partea a doua a întâlnirii, CSȘ Ploiești nu a mai forțat, menajându-se pentru semifinală, iar scorul final a fost 67-50. Ștefan Neagu a fost cel mai valoros jucător în axcest meci, reușind 17 puncte, 8 pase decisive, dar și 4 intercepții. De asemenea, Andrei Minescu și-a continuat evoluțiile impresionante, reușind 12 puncte, 7 recuperări (5 ofensive), precum și 2 capace.

Extrem de bine s-a descurcat și Iosif Stoia, care a avut un procentaj din teren de 63,6% (7/11), totalizând 14 puncte și 8 recuperări.

„Sunt mulţumit de modul în care jucătorii s-au comportat în primele meciuri. Primul a fost ceva mai lejer, neavând probleme şi putând rula întreg efectivul de jucători. Meciul cu echipa din Cluj a fost mai dificil, aceasta având un lot bun. Dar, i-am urmărit pe aceştia în prima partidă de la turneu şi am analizat jocul lor, reuşind să le contracarăm principalele atuuri. Suntem în grafic pentru a ne îndeplini obiectivul, aşteptând meciul din semifinale, care va fi deosebit de important”, ne-a declarat antrenorul formaţiei ploieştene.

CSȘ Ploiești a încheiat seria pe locul 1, cu trei victorii din trei partide, și urmează să întâlnească, mâine, în semifinale, pe Phoenix Galați, echipă care s-a clasat pe locul al doilea în seria cealaltă, după înfrângerea din disputa cu CSU Cuadripol Brașov, scor 62-70. Prahovenii s-au mai întâlnit de patru ori cu gruparea gălățeană câștigând de două ori.

În cealaltă semifinală, brașovenii se vor confrunta cu CSS Viitorul U-Mobitelco 1 Cluj.

Împărtășește: