|

Cătălin Chirilă, dublu medaliat la Cupa Mondială de Canoe Sprint

Cătălin Chirilă a câștigat două medalii la Cupa Mondială de Canoe Sprint, care a avut loc la Racice (Cehia), între 20 și 22 mai.

Sportivul de la CSA Steaua a obținut medalia de argint în finala probei de 1000 m, cu timpul de 3:48.45 minute, fiind la jumătate de secundă de câștigător, cehul Martin Fuksa. Pe locul trei s-a situat Balasz Adolf, din Ungaria (3:49.56 min.).

Anterior performanței de la 1000 m, Cătălin Chirilă își adjudecase și medalia de bronz, în cadrul probei de 500 m. Sportivul pregătit de Florin Popescu a sosit al treilea, cu timpul de 1:45.46 minute, la 1.54 secunde de primul clasat, cehul Martin Fuksa, și la 1.23 secunde de cel de-al doilea clasat, brazilianul Isaquias Santos.

„După Jocurile Olimpice de la Tokyo mi-am promis ca voi da tot ce îmi stă în putere să cuceresc medalii într-o proba în care România nu a mai avut de ceva timp rezultate notabile. Acest rezultat reprezintă startul oficial în drumul pe care mi l-am propus spre Paris 2024!” – a spus Cătălin Chirilă, conform Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Rezultatele complete ale Cupei Mondiale de la Racice – aici.

Foto: Federația Română de Kaiac-Canoe.

Împărtășește: