Ciclism > Bogdan Coman, dublu medaliat la Campionatul naţional

La Izvorul Mureşului, timp de trei zile, s-a desfăşurat Campionatul naţional de ciclism pe şosea. La etapa de contratimp individual pentru tineret, desfăşurată în prima zi a competiţiei, prahoveanul Bogdan Coman, legitimat la CS Mazicon Bucureşti, din acest an, a reuşit să surprindă prin evoluţia sa.

Acesta a parcurs cei 37 de km ai traseului în timpul de 47.27,1 minute, cu o medie orară de 46,786 km/h, sosind cu un minut şi jumătate înaintea următorului clasat, colegul său de la Mazicon, Cristian Munteanu.

„Traseul a fost mai lung decât în anul precedent, iar la final avea 3 km de urcare uşoară, fals plat, la o pantă de 3%, care te putea scoate din ritm. Nu credeam că am şanse la titlu, dar victoria o datorez staffului tehnic, care m-a susţinut din spate pe întreaga perioadă a cursei. Acest lucru m-a încurajat, iar faptul că aproape l-am apucat din urmă pe Eduard Grosu, principalul favorit, a contat mult pe final”, ne-a precizat tânărul ciclist prahovean.

Bogdan şi-a mai adjudecat şi titlul de vicecampion naţional de la fond, după o cursă foarte bună, încheiată la numai şase secunde în urma lui Mihai Varabiev, de la CS Dinamo Bucureşti. Despre evoluţia sa la această probă, Bogdan ne-a mai declarat:

„Nu aveam mari speranţe nici la această probă, mai ales că ştiam că favoriţii mă vor ataca, după performanţa din prima zi. Dar, am avut susţinere din partea colegilor mei de echipă. Totuşi, probabil dacă eram puţin mai atent, aş fi putut să-l înving pe cel de la Dinamo. Dar, sunt fericit că am obţinut două medalii naţionale, mai ales că niciodată nu am avut prestaţii bune la acest campionat”.

Împărtășește: