Ciclism de calitate pe Drumul Vinului

Sâmbătă şi duminică, ciclismul va fi la loc de cinste în Prahova, urmând să aibă loc o nouă ediţie a Cupei EmmedueSport. Competiţia este una inedită, anul acesta, fiind organizate două curse – una de şosea şi una de mountain bike – pe traseul turistic Drumul Vinului, care traversează principalele zone viticole din judeţ.

De organizarea întrecerii s-a ocupat în principal EmmedueSport, prin Vlad Dinu, alături de Asociaţia Naţională a Cicliştilor, cu sprijinul Consiliului Judeţean Prahova. În prima zi se va desfăşura o cursă de fond pe şosea, pe distanţa de 100 km, pe traseul deluros care va porni din Ploieşti-Parcul Bucov şi va traversa renumitele zone viticole Valea Calugărească, Dealu Mare, Domeniile Tohani, Ceptura, iar sosirea va avea loc pe dealul de la Crama Seciu. Unul dintre punctele de atracție este urcarea ce va trece peste renumitul deal Tătaru, o căţărare în lungime de 5 kilometri, cu o înclinaţie de 8%. În plus, la finalul cursei va fi o urcare de 3 kilometri spre Crama Seciu.

„Un punct interesant în care spectatorii vor putea vedea spectacol de calitate va fi căţărarea de la Călugăreni, însă şi în zona oraşului Boldeşti-Scăeni se vor da <<lupte>> importante între sportivi, traseul fiind alcătuit din dealuri scurte şi dese, care considerăm că va face diferenţa în pluton”, ne-a declarat organizatorul competiţiei, Vlad Dinu.

Cupa Emmeduesport
Cupa Emmeduesport

La finalul zilei, toţi participanţii înscrişi vor putea lua parte la evenimentul Pasta Party, începând cu ora 18.00, în Parcul Bucov, în cadrul căruia va avea loc festivitatea de premiere a primei curse, vor fi proiectate imagini de la respectivul concurs şi se va analiza traseul de mountain bike pentru ziua următoare. De asemenea, se va acorda premiul special Skoda – „King of the Hill” celui mai bun căţărător al competiţiei.

Ziua a doua va fi dedicată mountain bike-ului, fiind pregătite un maraton de 70 km şi un semi-maraton de 35 km, pe un traseu cu drumuri forestiere printre dealuri şi podgorii care va asigura participanţilor o fantastică întâlnire cu natura. De asemenea, va fi organizată şi o cursă pentru copii, pe două categorii de vârstă (între 5 şi 8 ani şi între 9 şi 13 ani), pe un traseu de 3 km în Parcul Bucov.

Traseul de maraton este asemănător cu acela de anul trecut, însă este mai lung cu 10 km, fiind adăugate mai multe căţărări în scopul de a creşte dificultatea competiţiei.

Întrecerea este adresată atât profesioniştilor, cât şi amatorilor, alcătuindu-se clasamente pentru fiecare zi în parte, precum şi un clasament general la care se acumulează punctele obţinute de sportivi în ambele zile.

Festivitatea de premiere de duminică va începe de la ora 15,30.

Despre ediția din 2010 a competiției poți afla mai multe aici.

Împărtășește: