florian-bissinger

Ciclism > Germanul Florian Bissinger a câştigat Turul Ţinutului Secuiesc

În a doua parte a acestei săptămâni, în judeţul Harghita, s-a desfăşurat a treia competiţie ciclistă internaţională din România din acest an: Turul Ţinutului Secuiesc (Tour of Szeklerland). La întrecere au participat 13 echipe, dintre care opt au fost continentale.

Cicliştii s-au duelat timp de trei zile, pe parcursul a patru etape (trei de fond şi una de contratimp individual). După victoria din prima etapă a experimentatul ciclist grec Ioannis Tamouridis (SPT Tableware), fost campion naţional al Greciei şi medaliat cu argint la Campionatele Mondiale pe pistă,  tânărul german Florian Bissinger (ARBO Gebruder Weiss, în foto, credit: roadcycling.cz) a preluat tricoul albastru, al liderului în clasamentul general, din a doua rundă, cea mai dificilă a competiţiei.

Acesta s-a desprins pe ultima căţărare a etapei fără a avea replică din partea contracandidaţilor la primul loc. Astfel, germanul se distanţase la 27 de secunde în ierarhia generală faţă de Tamouridis şi de Aleksandr Prevar (Ucraina, Kolss Cycling Team), liderul clasamentului la U23.

Bissinger a avut o evoluţie bună şi în scurta probă de contratimp individual, disputată sâmbătă dimineaţa, sosind pe locul al treilea, în timp ce Tamouridis a mai pierdut încă 19 secunde faţă de acesta, coborând pe poziţia a cincea. Înainte de ultima etapă a competiţiei, care s-a disputat sâmbătă după-amiaza, cel mai aproape de ciclistul german era învingătorul rundei de contratimp, bulgarul Martin Grashev (Nessebar Bulgaria), aflat la 24 de secunde în urma acestuia.

În ultima etapă Tamouridis a forţat pentru a recăpăta tricoul albastru, însă Bissinger s-a apărat bine, obţinând victoria în clasamentul general la diferenţă de numai două secunde faţă de ciclistul grec. Ucraineanul Anatoliy Sosnitskiy (Kolss Cycling Team) a câştigat ultima rundă a competiţiei, care şi-a adjudecat tricoul roşu, destinat sprinterilor.

Cel mai bun căţărător a fost moldoveanul Alexander Braico (Tuşnad Cycling Team), iar Aleksandr Prevar şi-a adjudecat victoria în clasamentul cicliştilor sub 23 de ani. În ierarhia echipelor, Tuşnad Cycling Team s-a impus, aceasta fiind singura formaţie continentală din România.

Bogdan Coman
Bogdan Coman

În privinţa sportivilor români, cel mai bine clasat a fost prahoveanul Bogdan Coman (Mazicon Bucureşti), care s-a situat pe locul 30. Campion naţional de tineret la contratimp individual şi vicecampion la fond, fostul ciclist al celor de la Petrolul Ploieşti, în vârstă de numai 20 de ani, continuă să-şi demonstreze calităţile, după evoluţii bune şi în Turul României şi Turul Sibiului, celelalte două întreceri internaţionale din ţara noastră.

Unul dintre cei mai buni români din Turului României şi deţinătorul titlului de vicecampion naţional pe şosea la fond, ploieşteanul Alexandru Ciocan (Dinamo Bucureşti), s-a situat pe locul 42, în ierarhia generală.

Clasamentul complet și rezultatele din fiecare etapă le poți vedea aici.

Împărtășește: