Ciclism > Marian Frunzeanu a câștigat cursa de șosea la Cupa EmmedueSport

Campionul național de șosea Marian Frunzeanu s-a impus în prima cursă de la Cupa EmmedueSport, întrecere organizată de EmmedueSport și Asociația Națională a Cicliștilor, după ce s-a aflat la conducere în mare parte a sa, fiind imbatabil pe zonele de cățărare.

Cupa EmmedueSport a debutat în mod spectaculos, astăzi având loc cursa de șosea, desfășurată pe Drumul Vinului, pe traseul Bucov – Albești Paleologu – Urlați – Ceptura – Fântânele – Călugăreni – Tătaru – Priseaca – Gornet Cricov – Plavia – Vărbila – Plopu – Bucov – Boldești-Scăeni – Crama Seciu, la reamenajarea căruia s-a lucrat chiar în această săptămână.

Startul practic s-a dat de la Ceptura, până acolo mergându-se într-un pluton compact. În aplauzele spectatorilor, cicliștii s-au avântat pe traseu. După numai câțiva kilometri, plutonul s-a împărțit în mai multe grupuri.

Printre cei din față s-au aflat localnicii Marian Frunzeanu (Dinamo București) și Adrian Nițu (CS Conpet Ploiești), precum și sportivii de la ProCycling Team Geiger: Tudor Oprea (singurul participant la Jocurile Olimpice din România la MTB) și Marius Petrache, dar și Marius Ionașcu.

La începutul cățărării spre Călugăreni, pe distanță de 5 km, campionul național en-titre Marin Frunzeanu a atacat, desprinzându-se de urmăritori pe drumurile virajate. La atingerea punctului maxim de cățărare (530 m altitudine), acesta avea un avans de 30-35 de secunde față de Adrian Nițu.

În urma lui Nițu, au trecut pe locurile 3 și 4 la punctul de cățărare Tudor Oprea și Marius Petrache.

Trei dintre protagoniștii cursei de astăzi: Marian Frunzeanu, Adrian Nițu și Tudor Oprea
Trei dintre protagoniștii cursei de astăzi: Marian Frunzeanu, Adrian Nițu și Tudor Oprea

Frunzeanu a continuat să forțeze și pe dealurile de la Tătaru, ajungând cu 35 km înainte de final la aproape 1 minut și 15 secunde în fața grupului de urmăritori. De acolo distanța a început să se micșoreze, cei din spate conlucrând bine pentru a-l ajunge din urmă.

Marian a mai încercat o ultimă forțare pentru a se distanța decisiv de cei din urmă, însă, în cele din urmă, a preferat să-și păstreze energia pentru cățărarea finală. Astfel, cu aproape 10 km înainte de final, cei patru sportivi din urmă l-au ajuns.

Pe cățărarea de la finish, la Crama Seciu, tot Frunzeanu a fost cel care a atacat, iar fără să aibă o replică pe măsură a trecut primul linia de sosire. L-a urmat Marius Petrache, iar pe locul trei a sosit Adrian Nițu, vicecampion național de cross-country la tineret, care a reușit să termine, cu greu de-i drept, chiar și fără o spiță. Al patrulea s-a clasat Tudor Oprea.

Mâine, vor avea loc cursele de mountain bike (maraton și semi-maraton), acestea urmând să înceapă de la ora 10, din Parcul Bucov.

*Mențiuni: La cățărarea de la Călugăreni, primii patru cicliști sosiți au purtat numerele de concurs, în ordine, 1, 2, 3, 4… La start s-a aflat și patinatoarea din lotul național de patinaj viteză Cristina Radu, campioană națională la această disciplină… Startul a fost dat de președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, care a susținut organizarea acestei competiții… De aproape doi ani nu s-a mai organizat în Prahova o cursă ciclistă de șosea de asemenea amploare.

Împărtășește: