Ciclism > Marian Frunzeanu a câştigat tricoul albastru în Turul ciclist al Sibiului

Duminică, în ultima etapă a Turului ciclist al Sibiului, competiţie aflată la prima ediţie, sportivul ploieştean Marian Frunzeanu a reuşit să-şi păstreze tricoul albastru, rezervat celui mai bun român din concurs. Finalul competiţiei s-a desfăşurat pe căţărarea de categorie specială de pe Transfăgărăşan, cicliştii ajungând până la altitudinea de 2020 m.

După ce a absentat de la Turul României, sportivul clubului Petrolul Ploieşti a acceptat invitaţia grupării Pro Geiger Cycling Team Sibiu de a participa la cea de-a doua competiţie internaţională din ţară de categorie 2,2.

În urma derulării celor cinci etape ale Turului Sibiului, Marian s-a situat pe primul loc în clasamentul românilor, cu 4.51 minute avans faţă de Ştefan Morcov, de la Mazicon Bucureşti.

De precizat că în clasamentul celor mai buni tineri din competiţie (sub 23 de ani), primul român din ierarhie a fost tot un ciclist prahovean – Bogdan Coman, legitimat la Mazicon Bucureşti, acesta purtând, de asemenea, şi tricoul albastru în prima parte a întrecerii. În plus, în ultima etapă, Bogdan a urcat două poziţii în ierarhia generală a categoriei, ajungând pe locul 16, pe primul loc situându-se Artem Topchanyuk, de la ISD-Lampre, care şi-a adjudecat, astfel, tricoul portocaliu.

Tricoul galben, rezervat învingătorului, a intrat în posesia bulgarului Vladimir Koev, de la Konya Torku Sekerspor – Vivelo, dublu câştigător al Turului României, în 2004 şi în 2010. În ierarhia finală, Marian Frunzeanu s-a situat pe locul 24, la 11.05 minute în urma învingătorului.

Ucraineanul Anatoliy Kashtan, de la echipa italiană Centro Revisioni Cerone, a câştigat tricoul roşu, acordat sprinterilor, în timp ce compatriotul său de la ISD-Lampre, Anatoly Pachtusov, şi-a adjudecat tricoul verde, rezervat căţărătorilor.

Clasamentele complete le poți găsi aici.

credit foto: Turul ciclist al Sibiului

Împărtășește: