Ciclism > Marian Frunzeanu a dominat Cupa EmmedueSport

După două zile de concurs, cu o cursă de șosea și una de mountain bike, Cupa EmmedueSport, desfășurată în apropiere de Ploiești, pe Drumul Vinului din Prahova, și-a desemnat învingătorii, câștigător fiind, cum se putea mai bine, chiar un prahovean.

La cursa de șosea, derulată pe distanța de 100 km, campionul en-titre Marian Frunzeanu, de la Dinamo București, s-a impus. Acesta s-a desprins din grupul fruntaș pe cățărarea de la Călugăreni, creându-și o diferență de peste un minut. Dar, spre final, a fost prins din urmă, iar lupta decisivă pentru victorie s-a dat pe urcarea de la sosire, de la Crama Seciu.

Frunzeanu a fost cel care a trecut primul linia de sosire, fiind urmat de Marius Petrache (ProCycling Geiger Sibiu) și de Adrian Nițu (Conpet-EmmedueSport Ploiești).

De asemenea, premiul special acordat de Skoda – King of The Hill – celui mai bun cățărător a fost câștigat tot de Marian, care și-a adjudecat ambele puncte de cățărare.

La cursa de mountain bike, organizată duminică, au participat 400 de concurenţi. S-au desfășurat un maraton de 70 km, un semi-maraton de 35 km, precum și un concurs pentru copii pe distanța de 3 km.

Câştigătorul maratonului de 70 km a fost învingătorul cursei de şosea, Marian Frunzeanu, urmat de Tudor Oprea (ProCycling Geiger Sibiu, singurul participant al României la Jocurile Olimpice, la proba de mountain bike) și de Marius Petrache.

La semimaratonul derulat pe distanța de 35 km s-a impus Laurenţiu Bogănescu. Cel mai tânăr participant la cursa de 35 km a fost ploieşteanul Teodor Mistodinis, în vârstă de numai 10 ani.

La cursa rezervată copiilor între 5 şi 13 ani au participat 31 de concurenți, câştigător fiind Octavian Baciu din Ploieşti.

Spectacolul nu a lipsit de la Cupa EmmedueSport 2011

În clasamentul general, în care s-au acumulat punctele de la cursa de șosea cu punctele din întrecerea de maraton, Marian Frunzeanu s-a situat pe primul loc, cu 180 de puncte. Pe locul doi s-a clasat Marius Petrache (130p), iar pe locul trei – Tudor Oprea (120p), în vreme ce ploieșteanul Adrian Nițu a încheiat pe poziția a patra, cu 110 p.

Despre victoria de la competiție, Marian Frunzeanu ne-a declarat:

A fost frumos, dar dificil. La această victorie a contat și faptul că sunt obișnuit cu întrecerile pe etape. Una peste alta a fost bine că s-a terminat cu bine. În cursa de șosea am încercat să mă desprind, dar vântul și faptul că în urma mea erau șapte sportivi care colaborau m-au făcut să îi aștept și să vedem pe ultima cățărare ce se întâmplă. Am atacat și, în cele din urmă, am trecut primul linia de sosire. În cursa din a doua zi, în partea secundă a traseului deja lucrurile deveniseră foarte dificile, mai ales că oboseala din prima zi s-a observat. Dar, am rezistat și am câștigat.

Rezultatele complete le poți urmări aici.

Împărtășește: