Ciclism > Munca în echipă, secretul succesului pentru Petrolul Ploieşti

La finalul săptămânii, la Izvorul Mureşului, s-a desfăşurat Campionatul naţional de ciclism la şosea, la care reprezentanţii clubului Petrolul Ploieşti au realizate performanţe extrem de bune, în special la proba de fond, la care au obţinut şi medalii.

Astfel, la juniori, sportivii petrolişti au monopolizat podiumul de premiere, primii trei fiind, în ordine, Ştefan Buzaş, Lucian Oprea şi Ion Brânzea. Petrolul a mai adunat două medalii de bronz, prin Alexandru Poenaru, la cadeţi, şi prin Cristina Radu, la feminin senioare.

De remarcat faptul că, la proba de contratimp individual, gruparea ploieşteană a rămas cu un gust amar, după cum ne-a mărturisit antrenorul Constantin Ciocan:

„Federaţia a adus, la acest campionat, mai mulţi arbitri fără experienţă competiţională, care au favorizat anumite echipe. La contratimp, la tineret, Ţintea a sosit al doilea, dar a fost descalificat, pe motiv că l-am fi ajutat pe traseu din maşina echipei, ceea ce nu s-a întâmplat. Dar, suntem foarte dezamăgiţi de modul de organizare al acestui concurs”.

Totuşi, cicliştii prahoveni s-au revanşat la proba de fond. Despre modul de desfăşurare al probei juniorilor, campionul naţional Ştefan Buzaş ne-a declarat:

„Nu mă aşteptam la o asemenea performanţă, pentru că erau mulţi adversari de valoare. Dar, prin munca în echipă şi prin pregătirea temeinică de dinainte, am reuşit să câştigăm”.

De asemenea, Lucian Oprea, care a sosit pe locul al doilea, ne-a menţionat:

„La urcare, am rămas doar cei mai buni, mai întâi şase, după care, spre final, numai patru. Am funcţionat ca o echipă şi am reuşit să ne adjudecăm primele trei locuri şi suntem foarte fericiţi de această performanţă”.

Medaliaţii clubului Petrolul: Cristina Radu, Lucian Oprea, Ştefan Buzaş, Ion Brânzea, Alexandru Poenaru (de la stânga la dreapta)
Medaliaţii clubului Petrolul: Cristina Radu, Lucian Oprea, Ştefan Buzaş, Ion Brânzea, Alexandru Poenaru (de la stânga la dreapta)

Chiar dacă s-a situat al treilea, Ion Brânzea a avut un impact major în obţinerea acestei performanţe deosebite, dând dovadă de altruism, ajutându-şi colegii să se impună. Despre cursă, ciclistul echipei ploieştene a adăugat:

„A fost o competiţie foarte grea, dar eu m-am simţit pe teren propriu, cum s-ar spune, deoarece a fost ploaie, condiţii care îmi priesc. Adversarii au fost foarte puternici, dar noi am respectat indicaţiile tactice, cheia succesului pentru noi. Am dovedit că suntem o adevărată echipă”.

Prin aceste rezultate, cei trei sportivi petrolişti şi-au câştigat dreptul de a participa la Campionatul European de şosea pentru juniori şi tineret, care va avea loc între 14 şi 16 iulie, în Italia, după Campionatul Balcani, programat în zilele de 9 și 10 iulie, la Belgrad, în Serbia.

Împărtășește: