Ciclism > O nouă generaţie de succes, la CS Petrolul

În urmă cu cinci-şase ani echipa clubului Petrolul Ploieşti, condusă de antrenorul Constantin Ciocan, domina ciclismul românesc. După o perioadă mai puţin fericită, din cauza problemelor financiare, o nouă generaţie de valoare s-a format la gruparea prahoveană.

Iar acest lucru a fost demonstrat de juniorii formaţiei ploieştene, care s-au aflat în fruntea plutonului la Turul Dobrogei, ultima competiţie majoră din ţară înainte de startul „Micii Bucle”.

Întrecerea s-a disputat săptămâna trecută, pe parcursul a patru zile, cuprinzând o etapă de contratimp individual, trei runde de fond şi un circuit.

La categoria juniorilor, ploieştenii au fost în fruntea clasamentului încă din prima zi, Ion Brânzea impunându-se la proba de contratimp, iar încă trei sportivi petrolişti sosind între primii zece ciclişti. În prima etapă de fond, disputată pe distanţa de 80 km, tot Brânzea s-a impus, fiind urmat de colegul său Lucian Oprea. Cei doi şi-au păstrat locurile şi în runda secundă, lungă de 130 km, în timp ce al treilea a sosit Valentin Pleşea, tot de la CS Petrolul.

În penultima etapă, desfăşurată pe distanţa de 110 km, Pleşea a dat lovitura decisivă, recuperând cele 46 de secunde ce-l despărţeau de Brânzea în clasamentul general, preluând tricoul alb, acordat liderului la juniori. În ultima etapă, configuraţia ierarhiei nu a mai suferit modificări majore, iar Pleşea şi-a adjudecat victoria finală, la distanţă de 16 secunde faţă de Brânzea, clasat al doilea, în vreme ce Lucian Oprea s-a situat pe locul al cincilea, iar Ştefan Buzaş – pe locul şase.

De remarcat faptul că Lucian Oprea s-a clasat pe poziţia a treia în ierarhia sprinterilor, la care au punctat atât seniorii, cât şi juniorii.

Lucian Oprea
Lucian Oprea

Ca urmare a rezultatelor deosebite, forul naţional i-a convocat pe cei patru sportivi ploieşteni în lotul României în vederea participării la Turul Prezidenţial al Moldovei, destinat în exclusivitate juniorilor, care va avea loc în perioada 14-18 iunie, în ţara vecină.

La seniori, echipa Petrolul a fost reprezentată de Nicolae Ţintea şi Ovidiu Mitran. Ţintea a încheiat pe locul al nouălea, după o evoluţie constant bună, iar cel mai bine clasat prahovean a fost antrenorul-sportiv al clubului Dinamo Bucureşti – Alexandru Ciocan, care a încheiat pe locul al cincilea. Georgi Giorgiev, de la Tuşnad Cycling Team, a fost cel care s-a impus în clasamentul general.

Împărtășește: