Ciclism > Petrolul a reprezentat cu succes România la Cupa Preşedintelui

La finalul săptămânii trecute, în Republica Moldova, a avut loc cea de-a opta ediţie a Cupei Preşedintelui, competiţie de ciclism destinată cadeţilor şi juniorilor. Întrecerea a adunat la start 22 de echipe, printre care s-a numărat şi cea de la CS Petrolul Ploieşti, condusă de antrenorul Constantin Ciocan.

Gruparea ploieşteană a participat cu patru juniori (Valentin Pleşea, Ion Brânzea, Ştefan Buzaş, Lucian Oprea) şi doi cadeţi (Alexandru Poenaru şi Andrei Ganea). Au fost organizate câte trei curse la fiecare categorie de vârstă, timp de trei zile.

Cele mai bune rezultate ale cicliştilor ploieşteni s-au înregistrat în etapa de contratimp (25 km) şi cea de circuit (70 km cadeţi şi 100 km juniori). La contratimp, Lucian Oprea s-a situat cel mai bine, sosind pe locul 14. De remarcat faptul că toţi rutierii petrolişti au obţinut timpi comparabili, trecând linia de sosire la o diferenţă maximă între ei de un minut.

Oprea s-a descurcat bine şi la cursa de şosea, plecând din pluton în urmărirea “evadaţilor”, pe care i-a prins din urmă, însă a căzut la un viraj strâns şi a pierdut contactul cu aceştia. La cadeţi, cel mai bine clasat a fost Alexandru Poenaru.

La cursa de circuit, cu sprinturi din două în două tururi, Valentin Pleşea şi Ştefan Buzaş s-au situat pe locurile 9, respectiv 10.

„Sunt mulţumit de modul în care s-au descurcat juniorii, observându-se nivelul de pregătire. Mai mult, difereneţele dintre ei au fost minime, toţi fiind la un nivel asemănător. De asemenea, cu reale perspective este şi Alexandru Poenaru, la cadeţi. Deşi nu au prea multă experienţă competiţională, în special internaţională, au dovedit că se pot situa în prima parte a unui asemenea concurs, în care primii 15 sportivi cu siguranţă ar putea evolua, cu succes, la întrecerile de seniori de la noi din ţară”, ne-a declarat antrenorul Constantin Ciocan.

Prezenţa la competiţia din Republica Moldova a reprezentat pentru CS Petrolul Ploieşti şi o verificare în vederea participării la Campionatul naţional de şosea, care va avea loc săptămâna viitoare, la Izvorul Mureşului.

Împărtășește: