Ciclism > Petrolul Ploieşti şi-a reconfirmat valoarea la Criteriul Juniorilor

După ce au dominat Campionatul naţional de ciclism, la categoria lor, juniorii clubului Petrolul Ploieşti şi-au reconfirmat valoarea la o competiţie la care, pe lângă cei mai importanţi sportivi din ţară, au participat şi rutieri din Republica Moldova şi Bulgaria.

Elevii antrenorului Constantin Ciocan au avut evoluţii extraordinare, adjudecându-şi primele poziţii la Criteriul Juniorilor, întrecere care s-a desfăşurat, de vineri până duminică, la Constanţa.

De menţionat că bugetul secţiei clubului ploieştean, care este subordonat Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, s-a încheiat după participarea la Campionatul naţional de pistă, disputat la mijlocul lunii august, la Bucureşti. Astfel, echipa a ajuns la competiţia de la Constanţa cu ajutorul financiar al fostului ciclist prahovean Gabriel Poenaru, care a făcut parte şi din lotul naţional al României, cu ani în urmă, şi care este tatăl ciclistului Alexandru Poenaru.

Revenind la competiţie, încă din prima etapă (fond), derulată pe distanţa de 90 km, sportivii prahoveni şi-au arătat calităţile, demonstrând motivul pentru care au monopolizat podiumul de premiere la Campionatul naţional. Aceştia şi-au adjudecat primele patru poziţii ale clasamentului, sosind, în ordine: Lucian Oprea, Ion Brânzea, Ştefan Buzaş şi Valentin Pleşea.

În a doua zi s-a disputat o probă de contratimp individual, pe distanţa de 18 km. Valentin Pleşea a reuşit o cursă foarte bună, situându-se pe poziţia a treia şi urcând în clasamentul general pe locul al doilea.

În ultima etapă, organizată în centrul oraşului Constanţa, pe distanţa de 40 km (circuit de 25 de tururi), sportivii prahoveni au controlat cursa, fără, însă, să se atace, iar clasamentul final a rămas neschimbat faţă de runda anterioară. Lucian Oprea şi-a trecut în palmares victoria, urmat de colegii săi Valentin Pleşea şi Ion Brânzea.

De asemenea, s-a realizat un clasament şi pentru cadeţi, la care sportivul ploieştean Alexandru Poenaru s-a situat pe locul al treilea, în ierarhia finală, după ce a încheiat ultima etapă pe locul al doilea. De la CS Petrolul au mai participat cadeţii Andrei Ganea şi Cristian Badea.

„Concursul a fost de un nivel foarte ridicat, participând sportivi şi din Moldova şi din Bulgaria, iar din ţară nu a lipsit niciuna dintre echipele puternice. Sportivii noştri au mers exemplar, au ascultat întocmai de indicaţiile date şi, ca urmare, au dominat o nouă competiţie importantă. De altfel, în acest sezon, am câştigat toate cursele de anvergură de juniori, ceea ce înseamnă că avem perspective bune pentru anul viitor, când ne-am planificat să realizăm o echipă puternică de seniori. Însă, în momentul de faţă, căutăm sponsori pentru a le putea recompensa performanţele obţinute acestor copii, care s-au comportat excelent pe întreaga perioadă a sezonului competiţional”, ne-a declarat antrenorul echipei ploieştene, Constantin Ciocan.

Împărtășește: