Ciclism > Petrolul va reprezenta România la Cupa Preşedintelui din Moldova

Mâine, echipa de juniori a secţiei de ciclism de la Petrolul Ploieşti va pleca spre Republica Moldova, pentru a participa la competiţia internaţională din ţara vecină de peste Prut: Cupa Preşedintelui.

Ca urmare a rezultatelor excelente înregistrate la Turul Dobrogei de către cicliştii prahoveni, pregătiţi de antrenorul Constantin Ciocan, Federaţia Română de ciclism şi triatlon a luat decizia ca lotul naţional pentru competiţia din Moldova să fie reprezentat în totalitate de echipa de la CS Petrolul.

Astfel, gruparea ploieşteană se va deplasa cu patru juniori mari: Ion Brânzea, Ştefan Buzaş, Lucian Oprea, Valentin Pleşea, şi cu doi juniori mici: Alexandru Poenaru şi Andrei Ganea.

Valentin Pleşea şi Ion Brânzea au dominat Turul Dobrogei la categoria lor de vârstă, clasându-se pe primele două locuri în clasamentul general. Cei doi au fost ajutaţi exemplar de colegii lor  Lucian Oprea şi Ştefan Buzaş, cel dintâi clasându-se şi pe locul al treilea în ierarhia open a sprinterilor.

Despre prestaţiile excelente din ultima vreme ale sportivilor săi, antrenorul Constantin Ciocan ne-a declarat:

„Mă aşteptam la asemenea performanţe încă de anul trecut. Dar, au existat anumite circumstanţe care au împiedicat aceste rezultate să apară. Acum, însă, am revenit la adevăratele posibilităţi ale secţiei, care a fost întotdeauna printre primele din ţară”.

Cupa Preşedintelui se află la cea de-a opta ediţie şi se va desfăşura între 10 şi 12 iunie. La ediţia de anul trecut au participat 136 de sportivi din opt ţări, câştigător fiind Kiril Iaţevici, din Rusia.

Împărtășește: