Ciclism > Titluri naţionale pe velodrom, pentru CS Petrolul Ploieşti

Săptămâna trecută, pe velodromul clubului Dinamo din Bucureşti, s-a disputat o nouă ediţie a Campionatului naţional de ciclism pe pistă. Şi de această dată, echipa clubului Petrolul Ploieşti, pregătită de antrenorul Constantin Ciocan, s-a descurcat bine, obţinând medalii la toate cele trei categorii de vârstă din concurs.

Campionatul a început extrem de bine pentru gruparea ploieşteană, fiind reprezentată în finala mare atât la cadeţi (2000 m), cât şi la juniori şi seniori (4000 m) la proba de urmărire pe echipe. La seniori, Petrolul şi-a adjudecat medaliile de aur, Ovidiu Mitran, Marian Frunzeanu, Gabriel Ţintea şi Lucian Oprea depăşind formaţia clubului Mazicon Bucureşti cu aproape patru secunde.

La juniori, formaţia ploieşteană, alcătuită din Ion Brânzea, Valentin Pleşea, Ştefan Buzaş şi Marius Tudorancea, a fost întrecută, în finală, de CS Bilal 200 Constanţa, dar şi-a adjudecat medaliile de argint. Aceeaşi performanţă a obţinut-o şi echipa de cadeţi, în componenţa Alexandru Poenaru, Andrei Ganea, Cristian Badea şi Ioan Stănescu, care a pierdut titlul naţional pentru numai şapte zecimi de secundă în favoarea formaţiei CSM Brăila.

În proba de viteză olimpică, CS Petrolul şi-a mai trecut în cont un titlu naţional, echipa formată din Lucian Oprea, Ion Brânzea şi Valentin Pleşea impunându-se în finala mare, la juniori, în disputa cu CS Olimpia Bucureşti 1. La juniori gruparea petrolistă putea să mai obţină o medalie, echipa a doua a clubului (Ştefan Buzaş, Marius Tudorancea, Ştefan Tudorancea) calificându-se în finala pentru locul al treilea, însă a pierdut duelul cu CS Bilal 2000 Constanţa, clasându-se pe poziţia a patra.

Formaţia ploieşteană a mai trecut pe lângă o medalie de aur, după ce echipa alcătuită din Marian Frunzeanu, Gabriel Ţintea şi Ovidiu Mitran s-a calificat în finala mare a probei de viteză olimpică la seniori. Prahovenii au fost învinşi, însă, pentru numai o secundă şi jumătate, de către CS Voinţa Bucureşti, fiind nevoiți să se mulţumească, în cele din urmă, cu medaliile de argint.

Cicliştii grupării petroliste au urcat pe podiumul de premiere şi la probele individuale. Cel mai bine s-au descurcat la proba de urmărire, la care juniorii ploieşteni au  monopolizat primele trei poziţii. Valentin Pleşea a devenit campion naţional, după ce l-a întrecut, în finala mare, pe coechipierul său – Lucian Oprea, iar Ion Brânzea şi-a trecut în cont medalia de bronz.

Şi la probele de seniori şi de cadeţi clubul Petrolul a foat aproape de medalii, însă Marian Frunzeanu, respectiv Alexandru Poenaru nu au reuşit să se impună în finala mică, situându-se pe locurile patru. Poenaru s-a revanşat, în schimb, la proba de 500 m cu start de pe loc, la care a câştigat medalia de argint.

În concursul de viteză, la juniori, CS Petrolul a avut doi reprezentanţi în semifinale, Lucian Oprea adjudecându-şi medalia de argint, în timp ce Ion Brânzea a obţinut medalia de bronz. De asemenea, la proba de semifond (adiţiune de puncte), juniorii Valentin Pleşea şi Ion Brânzea au câştigat medaliile de argint şi de bronz.

Astfel, CS Petrolul Ploieşti a încheiat cu succes o nouă ediţie a Campionatului naţional de pistă, întrecere la care s-a descurcat întotdeauna bine, de data aceasta obţinând trei medalii de aur, şapte – de argint şi trei – de bronz.

Rezultatele complete le poți vedea aici.

Împărtășește: