Ciclism > Trei prahoveni, la prima ediţie a Turului ciclist al Sibiului

Mâine, va începe prima ediţie a Turului ciclist al Sibiului, competiţie internaţională de categorie 2,2, la fel ca Turul României. Sunt programate cinci etape în cinci zile, iar finalul turului va avea loc, duminică, pe cea mai renumită căţărare din ţară: Transfăgărăşan (Bâlea Lac).

Vor fi prezente 21 de echipe, mai mult de jumătate dintre acestea fiind formaţii continentale, iar din România vor participa Dinamo Bucureşti, Tuşnad Cycling Team, Mazicon Bucureşti şi Pro Cycling Geiger Team Sibiu.

Componenţa formaţiilor poate fi găsită aici.

Printre rutierii care vor lua startul se numără şi trei sportivi prahoveni: Alexandru Ciocan (Dinamo Bucureşti), Marian Frunzeanu (Pro Cycling Geiger Team) şi Bogdan Coman (Mazicon Bucureşti).

Alexandru Ciocan a încheiat pe locul al 11-lea Turul României şi este vicecampion naţional, în prezent având ca obiectiv câştigarea de puncte internaţionale pentru calificarea la Campionatul Mondial.

Marian Frunzeanu este legitimat la CS Petrolul Ploieşti, dar a primit invitaţie din partea grupării Geiger Team de a participa, având în vedere că formaţia prahoveană nu se poate înscrie, neavând suficienţi sportivi seniori.

Echipa din Sibiu este alcătuită cu precădere din ciclişti specializaţi la mountain bike, printre aceştia fiind Tudor Oprea, care a participat în 2004 la Jocurile Olimpice.

Bogdan Coman este unul dintre tinerii de valoare ai României, câştigând, de curând, titlul naţional la contratimp şi devenind vicecampion al ţării la fond, la categoria sub 23 de ani. Până la începutul acestui an, Bogdan a participat pentru CS Petrolul Ploieşti.

Se vor acorda următoarele tricouri:

–         galben: liderul în clasamentul general

–         roşu: liderul în clasamentul sprinterilor

–         verde: liderul în clasamentul căţărătorilor

–         portocaliu: liderul în clasamentul U23

–         albastru: liderul în clasamentul celor mai buni români

–         alb: liderul în clasamentul pe puncte

Turul ciclist al Sibiului are premii în valoare totală de 26.000 de euro, iar programul acestuia este următorul:

ETAPA 1: Poplaca – Sibiu (10,4 km, contratimp pe echipe)
ETAPA 2: Sibiu – Mediaş – Sighişoara – Agnita – Cincu – Avrig (fond 197 km)
ETAPA 3: Mediaş -Bârghiş – Şeica Mare – Ocna Sibiului – Cristian – Sălişte – Poiana Sibiului – Păltiniş, 1442 m (fond 145 km)
ETAPA 4: Contratimp individual în centrul istoric al Sibiului (4 km)
ETAPA 5: Sibiu – Cisnădioara – Cisnădie – Sadu – Avrig – Bâlea Lac, 2035 m (fond 94 km)

Împărtășește: