Ciclism > Tricoul celui mai bun tânăr român din Turul României, preluat de Gabriel Ţintea

Turul României, cea mai importantă competiţie internaţională de ciclism din ţară, a trecut de prima jumătate a traseului programat, de 1400 km. Iar, după etapa a patra, derulată marţi, în fruntea ierarhiei rezervate celui mai bun tânăr român din competiţie a urcat ploieşteanul Gabriel Nicolae Ţintea.

În vârstă de 20 de ani, acesta a preluat tricoul alb cu însemnele olimpice de la Alexandru Grădinaru, component al lotului naţional. Gabriel este legitimat la clubul Petrolul Ploieşti, fiind pregătit de antrenorul Constantin Ciocan, dar participă în Turul României ca invitat din partea echipei Dinamo Bucureşti. Formaţia prahoveană nu a putut alcătui o echipă completă pentru competiţie, întrecerea fiind destinată numai seniorilor.

Ciclistul ploieştean se află la a doua sa participare la „Mica Buclă”,  anul trecut luând parte în echipa naţională a României. De menţionat că, în sezonul anterior, Ţintea s-a situat pe locul al optulea în clasamentul final întocmit de Federaţia Română de ciclism şi triatlon.

Etapa de marţi a fost cea mai lungă a Turului României din acest an, având o lungime de 226 de km, şi programând trei puncte de sprint şi trei – de căţărare. Runda a fost câştigată de dublul învingător al tricoului galben, bulgarul Vladimir Koev, care a evadat din pluton, la prima căţărare a traseului, alături de grecul Ioannis Tamouridis. Tricoul galben se află încă în posesia românului Andrei Nechita, legitimat la echipa italiană Ort Reale Mutua, care reprezintă lotul României.

În cadrul etapei, Gabriel Ţintea s-a menţinut în pluton, sosind alături de liderul cursei, dar a recuperat timp important faţă de principalii adversari la câştigarea tricoului alb cu însemnele olimpice.

Despre performanţa sa, ciclistul ploieştean ne-a declarat:

„A fost cea mai grea etapă dintre toate de până acum. Preluarea tricoului înseamnă enorm pentru mine şi sper să-l pot menţine până la finalul Turului, chiar dacă, în acest moment, nu mă simt atât de bine cum ar trebui. Urmează alte etape la fel de dificile, sau chiar mai grele, dar mi-am propus să stau în pluton şi să mă clasez cât de sus posibil”.

Astăzi, caravana Turului României ajunge la Târgu Mureş, după o etapă de 212 km. Cel mai bine clasat prahovean este Alexandru Ciocan, antrenor-sportiv la Dinamo Bucureşti, al cincilea român din ierarhia generală.

Împărtășește: