|

Cristina Neagu – a patra marcatoare a Ligii Campionilor, la finalul fazei grupelor

Într-un sezon în care a fost afectată și de o accidentare serioasă, Cristina Neagu s-a menținut printre cele mai ofensive jucătoare din Liga Campionilor. Depășind și o bornă impresionantă, peste 1100 de goluri înscrise în carieră în cea mai importantă competiție inter-cluburi (doar a doua jucătoare din istorie care depășește acest număr de goluri, după Jovanka Radicevic, din Muntenegru), lidera campioanei României, CSM București, a încheiat faza grupelor întrecerii europene fiind a patra în clasamentul marcatoarelor, în care se contabilizează golurile și pasele decisive.

Astfel, cu 72 de goluri înscrise (din 134 de aruncări – procentaj de eficiență de 53.7%) – este a 11-a în clasamentul golgheterelor – și cu 62 de pase decisive (4.77 medie) – capitol la care este a treia din competiție, în 13 partide (dintre cele 14 disputate de CSM București), Cristina Neagu are 134 de puncte, fiind a patra în această ierarhie (singura reprezentantă a României din Top 10).

Primele trei locuri sunt ocupate de următoarele jucătoare: norvegianca Nora Mork (Team Esbjerg, Danemarca – 144 puncte / 13 meciuri jucate), daneza Kristina Jörgensen (Metz, Franța – 143 puncte / 14 meciuri jucate), rusoaica Anna Vyakhireva (Vipers Kristiansand, Norvegia – 141 puncte / 12 meciuri jucate).

Clasamentul complet – aici.

La finalul fazei grupelor din Liga Campionilor, CSM București a încheiat pe locul 4 în Grupa A, urmând să joace în playoff, pentru calificarea în sferturile de finală, împotriva campioanei Sloveniei – Krim Ljubljana (meciul tur – 16 martie, în Slovenia; meciul retur – 24 martie, la București).

CSM București este singura echipă românească rămasă în competiție, după ce Rapid București a încheiat penultima în Grupa B, ratând, astfel, să avanseze în playoff.

Clasamentul în faza grupelor și programul fazelor finale – aici.

Foto: EHF

Împărtășește: