|

Cristina Neagu – lideră în ierarhia marcatoarelor din Liga Campionilor, la final de 2022

Desemnată de patru ori cea mai valoroasă handbalistă din lume, Cristina Neagu are un nou sezon extraordinar în Liga Campionilor, la 34 de ani. La final de 2022, după nouă partide în care a condus echipa CSM București spre prima poziție a Grupei A, Cristina Neagu este cea mai bună jucătoare pe plan ofensiv din EHF Champions League.

În cele nouă meciuri jucate, Cristina a marcat 66 de goluri, fiind pe prima poziție a ierarhiei, la egalitate cu Katrin Klujber (Ungaria, FTC-Rail Cargo Hungaria). Are, totodată, și cele mai multe aruncări la poartă din ligă, cu 118 tentative (55.9% eficiență).

În plus, Cristina Neagu a contribuit și cu 36 de pase decisive, capitol la care este a treia în ligă (primele locuri sunt ocupate de Matea Pletikosic/Muntenegru – WHC Buducnost BEMAX – 53 pase decisive; Anna Vyakhireva/Rusia – Vipers Kristiansand – 41).

Astfel, jucătoarea de la CSM București este prima în competiție la puncte reușite (goluri+pase decisive), cu un total de 102 puncte, următoarele handbaliste din această ierarhie fiind Klujber și Pletikosic, cu câte 93 de puncte fiecare.

De remarcat și faptul că Neagu este a patra atât la goluri marcate din acțiune (50 goluri/94 aruncări), cât și la goluri înscrise de la linia de 7m (16 goluri/24 aruncări), fiind clar cea mai completă jucătoare a ligii din punct de vedere ofensiv.

Foto: Sabin Malisevschi / CSM București

Împărtășește: