| | |

CSM Petrolul Ploiești: Duelul din debutul campionatului de baschet, preambul pentru Cupa României

Așa cum era de anticipat, CSM Petrolul Ploiești nu a putut să o împiedice pe proaspăta câștigătoare a Supercupei României, U BT Cluj-Napoca (campioana precedentelor două ediții ale campionatului), la debutul Ligii Naționale.

Aflată la al doilea sezon în primul eșalon valoric al baschetului masculin românesc, echipa antrenată de Mihai Popa a arătat, însă, și într-un meci oficial, că are potențial, după evoluțiile din partidele de verificare.

CSM Petrolul a cedat duelul cu campioana României, disputat la Sala „Olimpia”, din Ploiești, joi seară, la diferență de 10 puncte, scor 71-81. Gazdele au câștigat, însă, ultimele două sferturi (20-16, 16-14), U BT Cluj-Napoca făcând diferența în sfertul secund, adjudecat la 16 puncte (27-11), după un prim sfert încheiat la egalitate (24-24).

Cele două echipe s-au schimbat la conducere de trei ori, fiind de patru ori la egalitate, CSM Petrolul conducând cel mult la 5 puncte, în vreme ce U BT Cluj-Napoca a avut cel mai mare avantaj de 16 puncte.

Oaspeții au marcat 17 puncte pe contraatac, cu 11 puncte mai multe față de gazde.

Ploieștenii au încheiat cu procentaj de 41% din acțiune (26/64), 24% de la aruncările de 3p (5/21), respectiv de 70% (14/20) de la linia de libere.

De partea cealaltă, U BT Cluj-Napoca a avut procentaj de 57% din acțiune (33/58), cu 39% de la 3p (9/23), iar la libere a încheiat cu 60% (6/10).

Titularii gazdelor au marcat 45 de puncte, în vreme ce rezervele au înscris 26 de puncte (titularii au jucat mai mult de dublu față de timpul petrecut pe teren de jucătorii veniți de pe bancă).

La U BT Cluj-Napoca, titularii au marcat 30 de puncte, iar rezervele 51 de puncte (titularii petrecând mai puțin timp pe teren decât rezervele 91.27 min./108.33 min.).

Principalul marcator al ploieștenilor a fost Veljko Brkic, cu 17 puncte (6/15 – 40%, din acțiune; 4/5 – 80%, de la libere), care a mai bifat 3 recuperări, 5 pase decisive, o intercepție și un coeficient de eficiență de 17.

Cel mai eficient jucător al gazdelor a fost, însă, Kwamain Mitchell (coeficient 15), al doilea marcator din tabăra prahoveană, care a încheiat cu 12 puncte (4/11 – 36%, din acțiune; 4/4 – 100%, de la libere), 5 recuperări (2 ofensive), 6 pase decisive și o intercepție.

De remarcat ar fi și Matija Milin, care a înscris 9 puncte (3/4 – 75%, din acțiune; 3/4 – 75%, de la libere), venind de pe bancă (a petrecut 17 minute pe teren), având coeficient de eficiență de 14, bifând 4 recuperări (2 ofensive), 2 pase decisive și o intercepție.

Ar mai fi de menționat și tânărul Codruț Dinu, care a jucat aproape 4 minute și care a stabilit scorul final, cu o aruncare de 3p la ultima acțiune a jocului. Dinu a încheiat cu 5 puncte, 2 intercepții și o pasă decisivă.

Statisticile complete – aici.

„Îmi doream puţin mai mult de la acest joc, dar, din păcate, nu am putut face faţă agresivităţii lor în apărare şi asta ne-a costat 10 mingi pierdute până la pauză, care s-au transformat în 16 puncte. Iar cu o echipă de acest gen nu mai poţi să revii în joc o dată ce le-ai dat şansa să se distanţeze. Scopul nostru este acela de a forma cât mai repede o chimie între jucători, pentru că vor veni meciuri în care vom avea şansa noastră să câştigăm şi nu va trebui să ratăm această oportunitate”.

Mihai Popa, antrenor principal CSM Petrolul Ploiești

Întâlnirea cu cea mai bună echipă din țară a momentului a reprezentat un preambul pentru CSM Petrolul Ploiești înaintea Cupei României, echipa ploieșteană găzduind, la Sala „Olimpia”, meciurile Grupei A, în perioada 1-3 octombrie.

Alături de CSM Petrolul, în grupă se mai află CSM CSU Oradea și FC Argeș Pitești, programul meciurilor fiind următorul:

  • CSM Petrolul Ploiești – CSM CSU Oradea (sâmbătă, 1 octombrie, ora 18:00, FRB TV)
  • CSM CSU Oradea – FC Argeș Pitești (duminică, 2 octombrie, ora 17:00, Digisport 2, Prima Sport 4, FRB TV)
  • FC Argeș Pitești – CSM Ploiești (luni, 3 octombrie, ora 19:00, FRB TV).

În Cupa României participă cele 18 echipe din primul eșalon, care au fost repartizate în șase grupe a câte trei echipe fiecare. Câștigătoarele grupelor și cele mai bune două echipe de pe locul secund se vor califica în Final 8.

Turneu în campionatul U14

Pe lângă meciurile din Cupa României la seniori, în Sala „Olimpia” se va disputa, în weekend, și primul turneu din Campionatul Național de Baschet – juniori U14, Grupa 10, la care participă și CSM Petrolul Ploiești.
Campioni ai ultimelor două sezoane, băieţii pregătiţi de Ionuţ Ivan vor juca după următorul program:

Sâmbătă, ora 14:00, CSM Petrolul Ploieşti – CSO Voluntari;

Sâmbătă, ora 19:30, ACS Baschet Team Giurgiu – CSM Petrolul Ploieşti;

Duminică, ora 15:30, ABC Galactica Braşov – CSM Petrolul Ploieşti.

Foto: CSM Ploiești.

Împărtășește: