| | |

CSM Petrolul Ploiești – în ascensiune, în Liga Națională de Baschet Masculin

După un start de sezon cu patru înfrângeri (2 în campionat și 2 în Cupa României), echipa de baschet masculin CSM Petrolul Ploiești pare că și-a găsit ritmul, bifând trei victorii la rând, în Liga Națională, ajungând pe locul 3, în Conferința A.

Echipa pregătită de Mihai Popa și Ionuț Ivan se află în urma singurelor grupări neînvinse din campionat, Rapid București și campioana U BT Cluj-Napoca, de altfel și cele două formații care au învins pe CSM Petrolul.

După cele două eșecuri în care au înscris, de fiecare dată, câte 71 de puncte (cedând 90 de puncte, în medie), CSM Petrolul Ploiești a marcat, în medie, 94 de puncte, în următoarele trei partide, câștigate (adversarii au înscris, în medie, 72 de puncte): cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, CSM Târgu Mureș, CSM Târgu Jiu.

De altfel, în meciurile câștigate, ploieștenii au înregistrat un procentaj de reușită de la 2p de 63-64%, cu peste 10% mai bun decât în primele două partide. În plus, la aruncările de 3p, de la 27,9%, în primele două meciuri, CSM Petrolul a avut o medie de 48,5%, în cele trei jocuri câștigate.

Liderul echipei este Veljko Brkic, care a avut o eficiență de 14.8, în cele cinci meciuri disputate, cu medii de 15.4 puncte (57.5% procentaj de la 2p – 5.4/9.4), 4.4 recuperări (3.4 ofensive), 0.6 capace – capitole la care este primul din echipă, respectiv 2.6 pase decisive, 1.4 intercepții.

După un start neconvingător, în primele două meciuri, Andris Misters a arătat că a început să învețe schemele antrenorilor echipei ploieștene, devenind al doilea jucător din lot la eficiență – coeficient 14.4. Misters are medii de 15.0 puncte (este liderul echipei la aruncările de la distanță: 2.4/6.2 – 38.7%), 4.2 recuperări (3.0 ofensive), 3.0 pase decisive, 0.6 intercepții.

Fundașii Mitchell Kwamain și Octavian Popa-Calotă sunt principalii pasatori ai echipei, cu 4.6, respectiv 4.0 pase decisive pe meci, având, totodată, și coeficient de eficiență de 13.6, respectiv 13.2.

Următorul meci al ploieștenilor este programat pe 19 noiembrie, în deplasare, cu FC Argeș Pitești, care a înregistrat două victorii în patru partide disputate.

Foto: CSM Ploiești

Împărtășește: