|

Daniela Haralambie – la cel mai bun sezon din carieră, în Cupa Mondială la sărituri cu schiurile

Tânăra de 25 de ani, din Brașov, Daniela Haralambie, scrie pagini frumoase de istorie pentru săriturile cu schiurile din România.

Debutantă în 2013/2014 în Cupa Mondială, sportiva de la CS Dinamo București – Centrul Sportiv Brașov traversează cel mai bun sezon al său de până acum în competiția anuală organizată de Federația Internațională de Schi.

În weekend, la Râșnov, în fața propriilor susținători, Daniela Haralambie a obținut cele mai bune clasări ale sale din acest sezon, în Cupa Mondială, ocupând locurile 11, respectiv 14, în cele două etape desfășurate.

În plus, prin locul 11 obținut în cea de-a doua etapă de la Râșnov, și-a egalat cea mai bună performanță din carieră în Cupa Mondială și a fost la mai puțin de un punct (opt zecimi) de o primă clasare în Top 10.

Daniela Haralambie mai obținuse locul 11 în ianuarie 2018, la etapa de la Zao, din Japonia, de altfel singura sa prezență în Top 15 anterior întrecerilor din weekend, de la Râșnov.

În clasamentul Cupei Mondiale, cu cinci etape rămase de disputat, sportiva din Brașov a urcat pe cea mai înaltă poziție din carieră, până acum, ocupând locul 26, cu 131 de puncte, aproape triplu față de numărul de puncte cu care a încheiat sezonul anterior (53p – locul 38). Cea mai bună clasare a sa la final de sezon în Cupa Mondială a fost locul 30, în 2018 și în 2020.

Foto: Federația Română de Schi Biatlon

Împărtășește: