| |

Dansul – un mijloc de expresivitate și de cunoaștere de sine

„O zi în care nu am dansat cel puțin o dată ar trebui considerată o zi pierdută”, spunea celebrul filosof Friedrich Nietzsche.

Având în vedere că una dintre misiunile clubului sportiv iSports Ploiești, condus de Ionuț Urzeală, este aceea de a descoperi frumusețea vieții, cum se poate realiza așa ceva mai bine dacă nu prin dans?!

Pornind la drum în 2012, bazându-se pe echipe de majorete, pentru a aduce ritm și spectacol în momentele de pauză la meciurile de baschet, secția de dansuri de la iSports a crescut frumos.

Pe parcurs, cu un titlu național la cheer dance în palmares (obținut la ediția din 2018 a Campionatului Național de Majorete), stilului de majorete i s-au alăturat și cele de street dance, dans modern, iar mai nou – balet, fetno și zumbini. În plus, în vara anului trecut, a fost realizată și o grupă specială: „Valsul mirilor”, care va fi reeditată și anul acesta.

Astfel, dezvoltarea secției este una continuă, în curând urmând să se alăture în paleta de opțiuni a clubului și salsa pentru copii.

„Îmi doresc o continuitate pentru copiii care vin la noi”, a spus Luminiția Miricioiu, coordonatoarea secției de dansuri a iSports, coregrafă, care a practicat, mai întâi, gimnastica artistică.

„În prezent, avem aproximativ 120 de copii în cadrul a 13 grupe, cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani, în mare. Avem în cadrul secției copii și mai mici de atât, la zumbini, un concept nou și inedit pentru Ploiești, care se adresează familiei, un copil – între 0 și 4 ani – și un părinte, îmbinând dansul, muzica și socializarea, scopul fiind dezvoltarea abilităților de concentrare. Dar, avem și adulți, la grupa de fetno, o îmbinare de dans și aerobic, pe ritmuri care combină folclorul cu muzica modernă. Există, astfel, o diversificare a stilurilor la secție. Și nu dorim să ne oprim aici”.

Alături de Luminița Miricioiu, de grupele secției de dansuri de la iSports se mai ocupă Cristina Banu, Beatrice Nițescu, Eliza Lișiță și Adris Grigoraș, iar cursurile au loc la Complexul Sportiv „Tel George Junior” din Ploiești.

Performanțe, la Bucharest Dance Awards

De curând, după o pauză de mai bine de 2 ani de la ultimul concurs, secția de dansuri de la iSports a participat în cadrul unui eveniment național. Grupele pregătite de coregrafele Luminița Miricioiu și Beatrice Nițescu au participat la Bucharest Dance Awards, ediția a X-a.

Iar rezultatele au fost pe măsura muncii depuse, cu multe prezențe pe podium:

  • Baby iSports Dancers – locul 2, categorie OPEN, începători 7-9 ani, coregraf Luminița Miricioiu;
  • Junior iSports Dancers – locul 1, categorie OPEN, începători 10-12 ani, coregraf Beatrice Nițescu;
  • Street iSports Dancers – locul 1, categorie STREET DANCE, începători 10-12 ani, coregraf Beatrice Nițescu;
  • Maxi iSports Dancers – locul 2, categorie OPEN, avansați 13-15 ani, coregraf Luminița Miricioiu;
  • Stars iSports Dancers – locul 2, categorie OPEN, începători 13-15 ani, coregraf Luminița Miricioiu;
  • Sandu Ștefania – locul 2, SOLO, categorie STREET DANCE, avansați 13-15 ani, coregrafie proprie;
  • Dobre Paul – locul 1, SOLO, categorie OPEN, începători 13-15 ani, coregrafie proprie;
  • Gheorghe Elișa – locul 1, SOLO, categorie OPEN, începători 13-15 ani, coregrafie proprie.

Mai multe detalii despre grupele de dansuri ale secției de la iSports Ploiești, precum și despre înscrieri, puteți găsi aici și/sau aici.

Foto: iSports Ploiești.

Împărtășește: