|

David Popovici a stabilit un nou record mondial de juniori la 200 m liber, în semifinalele de la Mondiale

Ambii înotători din delegația României de la Campionatele Mondiale de Natație, de la Budapesta (Ungaria), au reușit, astăzi, să se califice în finale la probele la care au concurat. Dar, de accentuat faptul că David Popovici a realizat o performanță remarcabilă, stabilind un nou record mondial de juniori.

În vârstă de 17 ani, fiind cel mai tânăr sportiv din semifinalele probei de 200 m liber, care au avut loc în această seară, înotătorul român s-a calificat în finală cu cea mai bună performanță – 1:44.40 minute (23.93/26.31/27.01/27.15), care reprezintă și un nou timp de referință la juniori, la nivel mondial. De menționat că și în serii David a fost primul, cu 1:45.18 minute.

Singurul înotător care s-a menținut la mai puțin de o secundă de sportivul român, în semifinale, a fost austriacul Felix Auboeck, care a încheiat cu o întârziere de 77 de sutimi de secundă.

Finala este programată mâine, de la ora 19:02, ora României.

Robert Glință

Robert Glință a reușit să se califice, de asemenea, în finală, la 100 m spate. În vârstă de 25 de ani, Robert s-a calificat în semifinale cu al 13-lea timp din serii (53.86 secunde).

Înotătorul român a evoluat, în această seară, în semifinala a doua, îmbunătățindu-și timpul (53.00 secunde), fiind al cincilea în seria sa (câștigată de grecul Apostolos Christou, cu 52.09 sec., nou record al competiției) și al optulea în clasamentul general, obținând, astfel, prezența în finală.

Finala este programată mâine, de la ora 20:00, ora României.

Foto: Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

Împărtășește: