| |

Debut cu stângul pentru Naționala de baschet U18, la Campionatul European – Divizia B

Astăzi, la Ploiești, Bucov și Blejoi, au început meciurile din cadrul Campionatului European de Baschet Masculin U18 – Divizia B. Echipa națională a României a debutat în compania Slovaciei, la Sala Olimpia, în Grupa C.

Naționala antrenată de Cătălin Tănase a debutat cu stângul, pierzând cu Slovacia, la capătul unui meci foarte echilibrat, scor 64-68 (13-17, 15-19, 19-13, 17-19).

După o primă jumătate de partidă în care Slovacia a avut inițiativa, grație și coșurilor marcate de la distanță, România a revenit, anulând, în sfertul trei, avantajul adversarilor.

În ultimul sfert, echipele s-au aflat în mare parte din timp la egalitate, dar Slovacia a reușit să se desprindă pe final, cu încă două aruncări reușite din afara semicercului, scor 64-60, cu 45 de secunde rămase de jucat. Apoi, a gestionat bine avantajul creat, impunându-se cu 68-64.

Din lotul României, David Lăpuște a încheiat cu 12 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări și 3 intercepții; Tudor Șomăcescu – 15 puncte, 2 recuperări, 2 intercepții, 2 pase decisive; Dragoș Lungu – 16 puncte (a înscris 4 dintre cele 5 aruncări reușite de România de la 3p), 4 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție; Andrei Oinaru – 8 puncte, 7 recuperări (4 ofensive); David Antonescu – 7 puncte, 7 recuperări, 4 intercepții, 2 capace (singurele din tabăra tricoloră).

Loturile complete ale celor două echipe și statistica meciului – aici.

În celelalte două meciuri ale grupei, Elveția a învins Letonia, scor 75-73, iar Portugalia a câștigat cu Ungaria, scor 51-49.

Mâine, de la ora 18:00, România va întâlni reprezentativa Ungariei, tot la Sala Olimpia.

Toate rezultatele și clasamentul grupelor – aici.

Foto: FIBA

Împărtășește: