|

Două medalii obținute de România, în prima zi a finalelor la Campionatele Mondiale de Canotaj U23

Astăzi, la Campionatele Mondiale de Canotaj U23 și U19, de la Varese (Italia), au început finalele, la categoria U23. Delegația României a bifat și primele medalii, obținând argint și bronz.

Echipajul de patru vâsle feminin (BW4x), compus din Emanuela-Ioana Ciotau, Cristina Druga, Alexandra Ungureanu și Patricia Cireș, au câștigat medaliile de argint, sosind cu timpul de 6:18.88 minute, la 58 de sutimi de primul loc, ocupat de Olanda. Podiumul a fost completat de echipajul Germaniei (6:20.72 min.).

Cealaltă medalie a fost de bronz, câștigată de echipajul de dublu rame masculin (BM2-), format din Andrei Mândrilă și Claudiu Neamțu. Tricolorii au sosit cu timpul de 6:23.28 minute, în urma echipajelor din Africa de Sud (6:19.99 min.), respectiv din Lituania (6:21.25 min.).

România a mai avut o prezență în finală, prin echipajul de patru plus unu rame feminin (BW4+), compus din Daria-Ioana Dinulescu, Elena-Diana Suta, Elena-Maria Robitu, Ancuța-Adelina Ungurean și Antonia Iancu, care s-a situat pe locul al cincilea.

Rezultatele complete – aici.

Foto: Balint Czucz

Împărtășește: