|

Echipa de sabie masculin, pe locul 5 la Campionatele Europene

Ieri, în prima zi a probelor pe echipe de la Campionatele Europene de Scrimă, care au loc în Antalya (Turcia), echipa României de sabie masculin a obținut locul al cincilea. Echipa tricoloră a fost formată din Iulian Teodosiu (locul 6 la individual), Răzvan Ursachi (locul 5 la individual), George Dragomir și Codrin Cozmuleanu.

România a trecut de Austria în primul tur, scor 45-12, și a întâlnit Franța în sferturi. A fost un meci pe care francezii l-au controlat, mai ales în prima parte, deoarece echipa României a revenit de la 19-30 la 30-35, după o victorie cu 11-5 a lui George Dragomir în duel cu Eliott Bibi, și a încheiat partida cu un egal (5-5), între Ursachi și Pianfetti, și o victorie cu 7-5 a lui Teodosiu în dispută cu Apithy.

A fost, însă, insuficient pentru a întoarce rezultatul final, francezii câștigând cu 45-42, iar România a intrat în turneul pentru locurile 5-8, pe care și l-a adjudecat.

România a trecut, mai întâi, de Polonia, scor 45-30, iar în meciul de clasament pentru locul 5 a înfruntat Germania. Tricolorii au condus de la început, ajungând, la un moment dat, chiar la nouă tușe avantaj, scor 30-21.

Germanii au revenit, însă, iar înaintea ultimului releu tricolorii conducea la limită, scor 40-39. Iulian Teodosiu l-a întrecut cu 5-3 pe Frederic Kindler, pecetluind victoria României, cu scorul de 45-42, ocupând locul al cincilea.

Titlul european a fost adjudecat de Ungaria, care a învins, în finală, Ucraina, cu scorul de 45-39, iar Turcia și-a adjudecat medaliile de bronz, învingând Franța tot cu 45-39.

Echipa de floretă feminin – pe locul 8

Tot ieri, a avut loc și concursul de floretă feminin, la care România a fost reprezentată de o echipă formată din Mălina Călugăreanu, Anca Săveanu, Emilia Corbu, Andreea Dincă.

Tricolorele au învins, în primul tur, echipa Austriei, scor 45-38, după care, în sferturi, a pierdut cu Italia, scor 20-45, echipă care avea să-și adjudece titlul european într-o manieră categorică.

În turneul pentru locurile 5-8, România a pierdut cu Spania, scor 27-45, după care a cedat și duelul cu Ungaria, scor 30-45, ocupând, în final, locul al optulea.

În finala pentru medaliile de aur, Italia a câștigat cu Franța, scor 45-25, în vreme ce medaliile de bronz au fost adjudecate de Germania, învingătoare în disputa cu Polonia, scor 45-31.

Foto: Federația Internațională de Scrimă.

Împărtășește: