|

Echipele românești de handbal și-au aflat adversarele din prima fază preliminară din Liga Europeană

Astăzi, la Viena (Austria), la sediul Federației Europene de Handbal, a avut loc tragerea la sorți a meciurilor din prima fază preliminară a Ligii Europene, masculin și feminin. Din România vor participa trei echipe la feminin și patru la masculin, toate urmând să evolueze în calificări.

La feminin, SCM Gloria Buzău va juca în prima fază preliminară (în care vor evolua 18 echipe), celelalte două echipe din țara noastră – SCM Râmnicu Vâlcea și CS Măgura Cisnădie – urmând să intre în ultima fază de calificare.

Conform tragerii la sorți de astăzi, Gloria Buzău se va confrunta cu echipa spaniolă Costa del Sol Malaga. Manșa tur se va desfășura în 8/9 octombrie, iar manșa retur – în 15/16 octombrie.

La masculin, trei dintre cele patru echipe românești prezente în competiție vor debuta din prima fază preliminară: HC Dobrogea Sud Constanța, Minaur Baia Mare și Potaissa Turda. CSA Steaua București va intra în competiție din faza următoare.

Conform tragerii la sorți, HC Dobrogea Sud Constanța va întâlni echipa franceză Chambery Savoie, Minaur Baia Mare se va confrunta cu Ferencvárosi TC, din Ungaria, în vreme ce Potaissa Turda va juca în compania suedezilor de la IK Savehof.

Manșa tur este programată pe 27/28 august, iar manșa retur – în 3/4 septembrie.

Gloria Buzău, Minaur Baia Mare și Dobrogea Sud Constanța vor evolua pe teren propriu în manșa tur.

Tabloul cu meciurile complete – aici.

Foto: Federația Europeană de Handbal

Împărtășește: