Editorial > Fiecare moment contează

În fiecare clipă o persoană ia o decizie. Iar fiecare hotărâre luată are un impact, mai mult sau mai puţin important, asupra viitorului său. Chiar şi deciziile care pot părea  neînsemnate au rostul lor în viaţa pe care o trăim şi, uneori, devin mai importante decât ne putem imagina.

În sport, multe dintre deciziile luate de protagonişti sunt luate din instinct, pe baza cunoştinţelor acumulate de-a lungul antrenamentelor şi a viziunii de moment a acestora. O pasă greşită, un viraj luat prea devreme sau prea târziu, o aruncare grăbită pot reprezenta momente hotărâtoare în deznodământul unui eveniment sportiv, dar şi clipe prin care sportivii nu ar dori să treacă.

Nu ştii niciodată dinainte dacă drumul pe care alegi să mergi este cel bun. Important este, însă, să crezi cu tărie că alegerea este cea bună, în ciuda obstacolelor întâmpinate. Pentru că nu există loc de regrete. Trecutul nu mai poate fi schimbat. Trebuie să te împaci cu ceea ce ai în prezent. Iar dacă asculţi de ceea ce-ţi dictează inima, în fiecare moment, poţi fi sigur că nu vei greşi, oricât de mult ţi s-ar părea, la un moment dat, că te-ai îndepărtat de obiectivul iniţial.

Până la urmă, orice moment contează, chiar şi înfrângerile au scopul lor, la fel de important ca şi victoriile. De fiecare dintre cei implicaţi în joc depinde soarta rezultatului final, de cât de mult crede fiecare în ceea ce vrea şi de ceea ce este dispus să facă pentru ca deznodământul să fie unul mulţumitor.

Împărtășește: