Editorial > Puterea perseverenţei

Au fost desconsideraţi atât de mult timp. Au fost printre ultimele echipe din ţară. S-au antrenat prin parcuri, alergând şi jucând fotbal pentru că nu puteau intra într-o sală de pregătire. Au fost singurii care au jucat având contracte care nu stipulau nicio sumă în dreptul remuneraţiei salariale. Deveniseră o glumă chiar şi pentru forul naţional. Au evoluat în condiţii improprii. S-au deplasat la meciuri cum au putut, în mare parte pe banii lor. Au fost părăsiţi chiar şi de conducătorul handbalului prahovean, care nu s-a uitat înapoi la o echipă pe care avea datoria să o ajute.

Au strâns din dinţi şi nu au abandonat lupta niciodată. Au fost de mai multe ori aproape de desfiinţare, absentând din lipsa banilor la câteva meciuri în sezoanele anterioare. Au avut curajul de a merge mai departe, de a continua, iar, în prezent, au ajuns acolo unde nici nu visau în urmă cu cinci ani. Au promovat în Liga Naţională.

Petrolul Teleajen LukOil Ploieşti este în prima ligă a ţării la handbal masculin. Este o recunoaştere a luptei pe care au dus-o mare parte dintre jucătorii echipei, alături de cel care nu a lăsat acest club să moară, anume Lucian Nicolae. Este o dovadă extraordinară a puterii de perseverenţă a unor oameni care duc dragostea şi pasiunea pentru handbal la extrem, asta chiar în condiţiile în care mulţi dintre ei nu au o situaţie financiară care să le permită o viaţă personală liniştită.

Poate că la această performanţă au contat şi unele împrejurări. Poate că nivelul Diviziei A este unul slab. Dar asta nu înseamnă decât că echipa Petrolul Teleajen a demonstrat că locul său nu este acolo, ci printre formaţiile de top ale handbalului românesc. Iar acum este momentul ca meritele lor să le fie recunoscute.

Aşa cum sunt obişnuiţi, nu vor mai mult decât au dobândit prin muncă, anume să primească şansa de a evolua în Liga Naţională, acolo unde nu se poate juca în condiţiile în care au făcut-o atâţia ani în eşalonul secund. Din câte se pare, handbalul feminin este dorit în Ploieşti, de ce nu ar fi aşa şi în cazul celui masculin?!

Împărtășește: