|

EHF Champions League: Dinamo București, la final de tur în faza grupelor

Campioana României la handbal masculin, Dinamo București, a încheiat turul fazei grupelor din EHF Champions League cu șanse mari la calificarea în playoff.

După prima confruntare cu echipele Grupei A, echipa antrenată de Xavi Pascual a adunat 7 puncte, bifând trei victorii și o remiză, în cele șapte partide disputate, ocupând locul al cincilea (la egalitate de puncte cu GOG, dar cu golaveraj cu puțin mai slab).

Dinamo a învins pe FC Porto (acasă, 32-27), HC PPD Zagrab (deplasare, 29-28) și Orlen Wisla Plock (acasă, 32-27) și a remizat cu GOG (deplasare, 38-38).

Dinamo a înscris, în medie, 31 de goluri pe meci, încasând tot 31 de goluri pe meci, având o diferență de golaveraj de -1.

Andrii Akimenko este principalul marcator al echipei Dinamo, înscriind 39 de goluri, din 55 de aruncări, având procentaj de eficiență de 70.9%. Extrema din Ucraina se află, astfel, pe locul al șaptelea în ierarhia marcatorilor din ligă, clasament condus de slovenul Aleks Vlah, de la RK Celje Pivovarna Laško – cu 52 de goluri (80 de aruncări la poartă – 65% eficiență).

Dintre cele 36 de goluri marcate, 19 au fost de la 7m (26 aruncări – 73.1% eficiență), capitol la care este al doilea în competiție, în urma danezului Mikkel Hansen (Aalborg Håndbold), care are 22 de goluri (25 aruncări – 88% eficiență).

Pe lista marcatorilor de la Dinamo, al doilea este egipteanul Ali Zein, cu 30 de goluri, cel care a stabilit și recordul de reușite ale unui jucător dinamovist în acest sezon al Ligii Campionilor (10 goluri înscrise, în victoria cu FC Porto).

La capitolul portari, Khalifa Ghedbane este al 15-lea în ierarhia competiției, portarul algerian de la Dinamo având 37 de intervenții salvatoare, din 157 de aruncări, cu eficiență de 23.57%.

Lider la numărul de intervenții salvatoare este suedezul Tobias Thulin (GOG), cu 92 de intervenții, din 286 de aruncări (32.17% eficiență).

De remarcat, totodată, prezența pe locul al șaptelea în ierarhia intervențiilor salvatoarea de la 7m a lui Alexandru Bucătaru. Portarul dinamovist a reușind, în cele trei partide în care a evoluat, 4 intervenții de la 7m, din 11 aruncări, având eficiență de 36.36%.

Cele mai multe aruncări de la 7m au fost apărate de croatul Mirko Alilovic (Pick Szeged), cu 7 intervenții, din 17 aruncări, în 7 partide (41.18% eficiență).

Dinamo va începe returul chiar de Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie, de la ora 19:45, în deplasare, cu Orlen Wisla Plock, programul complet – aici.

Clasamentul celor două grupe și rezultatele complete – aici.

Foto: CS Dinamo

Împărtășește: