| |

EHF Champions League: Dinamo – Magdeburg, analiză statistică

Articol susținut de Diveshot, aplicație de statistică de handbal în timp real, disponibilă pe dispozitivele cu sistem de operare android.


Duelul dintre campioanele României și Germaniei la handbal masculin, de la debutul noului sezon din EHF Champions League, a fost adjudecat de vizitatoare. Dinamo a găzduit meciul în Sala Polivalentă, din Capitală, cedând la două goluri, scor 28-30, după ce, la pauză, tabela indica un rezultat de egalitate: 16-16.

Echipa dinamovistă a încheiat cu procentaj la aruncările la poartă de 50% (59% – prima parte / 41% – a doua parte), cu 28 de goluri din 56 de aruncări, în vreme ce Magdeburg a avut 62% (64%/61%), cu 30 de goluri din 48 de aruncări.

Dintre cele 56 de aruncări la poartă, doar 28 au intrat între buturi, 17 au fost apărate, 4 și-au ratat ținta, 2 au fost în bară, iar 5 au fost blocate.

Ambele echipe au marcat câte două goluri de la 7m (Dinamo – din 4 oportunități; Magdeburg – 3).

Dinamo s-a bazat mai mult de aruncări de la distanță față de campioana Germaniei, având 23 de aruncări de la 9m, dintre care numai 10 au fost fructificate (7 – central, 2 – stânga, 1 – dreapta). Magdeburg a marcat o singură dată de la 9m, din 8 aruncări.

Dinamo a avut 3 eliminări de 2 minute (toate în prima parte), în vreme ce Magdeburg a bifat 2 eliminări (câte una pe repriză).

În superioritate numerică, germanii au înscris șapte goluri, Dinamo – doar 2, dar echipa din Capitală a marcat de 4 ori în inferioritate numerică, spre deosebire de Magdeburg – o singură dată.

La capitolul portari, Dinamo a încheiat cu 30% (13 intervenții), iar Magdeburg – 38% (17 intervenții, în partea secundă a înregistrat un procentaj de 45%).

Jucătorii:

Ante Kuduz a fost principalul marcator de la Dinamo, cu 6 goluri (8 aruncări), 4/5 de la 9m, adăugând și două pase decisive, precum și o intercepție.

Andrii Akimenko a contribuit cu 5 goluri (9 aruncări), dintre care 2/4 de la 7m.

Stanislav Kasparek a marcat tot 5 goluri (10 aruncări), 3/8 de la 9m.

Ali Zeinelabedin Ali și Lazar Kukic au înscris câte 3 goluri fiecare (6 aruncări fiecare), primul reușind și două pase decisive.

Portarul Saeid Heidarirad a avut o eficiență de 40%, cu 6 intervenții din 15 aruncări.

După prima etapă, Dinamo București ocupă locul al șaselea în Grupa A. În runda a doua urmează să întâlnească, în deplasare (joi, 22 septembrie), echipa daneză GOG, care a învins, în prima rundă, pe HC PPD Zagreb, scor 31-27, preluând șefia clasamentului.

Foto: Dinamo București

Împărtășește: