|

EHF Champions League: Dinamo – PSG, analiză statistică

Articol susținut de Diveshot, aplicație de statistică de handbal în timp real, disponibilă pe dispozitivele cu sistem de operare android.


În cea de-a cincea etapă a fazei grupelor din EHF Champions League, la handbal masculin, Dinamo București a primit vizita uneia dintre cele mai bogate echipe din lume – Paris Saint-Germain (Franța).

Într-o sală plină, la București, campioana României nu a putut să se ridice la nivelul echipei franceze, suferind cel mai mult în defensivă, PSG câștigând cu scorul de 36-29 (22-16).

Dinamo a încheiat cu procentaj de 62% la aruncările la poartă, respectiv de 55% în atac.

Însă, portarii au avut procentaj de numai 16%, după ce Alex Bucătaru a mai salvat din aparențe, în partea secundă (acesta a încheiat cu șase intervenții reușite, inclusiv una de la 7m – procentaj 23%), având în vedere că, în primele 30 de minute, Dinamo nu salvase decât o singură minge (procentaj 4%).

Nici jocul din defensivă nu a ajutat prea mult portarii, având în vedere că nu a pus prea multe probleme ofensivei, care au încheiat cu procentaj de 82% la aruncările pe spațiul porții, fără nicio ratare și nicio bară, Dinamo reușind un singur blocaj.

De la Dinamo, principalii marcatori au fost Andrii Akimenko – 8 goluri (80%), dintre care 5/6 de la 7m, Ali Zein – 5 goluri (83%), respectiv Ante Kuduz – 4 goluri (50%).

Pentru PSG, Elohim Prandi a fost liderul marcatorilor, cu 9 goluri (82%), urmat de Kamil Syprzak – 6 goluri (67%), 2/3 de la 7m, respectiv Dainis Kristopans – 5 goluri (100%), în vreme ce Luc Steins a fost principalul pasator al meciului, cu 9 pase decisive, reușint, totodată, și 4 goluri (100%).

Una dintre legendele handbalului mondial încă în activitate, Nikola Karabatic a înscris 3 goluri (75%) și a oferit 3 pase decisive.

La capitolul portari, PSG a încheiat cu 29%, grație evoluției lui Jannick Green, care a avut 10 intervenții reușite (37%).

După 5 etape, Dinamo ocupă locul al șaselea în clasament, cu 3 puncte, și va evolua, săptămâna viitoare (2 noiembrie), în Croația, într-un meci foarte important pentru calificarea în playoff, împotriva echipei de pe locul 7, HC PPD Zagreb, care are tot 3 puncte, dar golaveraj mai slab (-17, față de -7, cât are Dinamo).

Foto: Dinamo București

Împărtășește: