|

EHF Champions League: Wisla Plock – Dinamo, analiză statistică

Dinamo București a obținut al patrulea succes, al treilea consecutiv, în EHF Champions League, trecând, în deplasare, de Orlen Wisla Plock (Polonia), joi seară. Contând pentru prima etapă a returului din Grupa A, Dinamo s-a impus cu scorul de 28-26 (12-12).

Portarul Khalifa Ghedbane a avut o contribuție decisivă în obținerea succesului, apărătorul buturilor dinamoviste încheind cu procentaj de 31% (37% – în prima parte/26% – în a doua parte), cu 12 intervenții, din 38 de aruncări.

Evoluția bună din poartă a lui Ghedbane a fost susținută de jocul eficient din ofensivă, Dinamo încheind cu procentaj de 61% la eficiență în atac (67% – în partea secundă), cu 11 procente mai bine decât gazdele.

Principalii marcatori de la Dinamo au fost: Mamdouh Shebib – 5 goluri, din 6 aruncări (83%); Ali Zein – 5/8 (62%), care a adăugat și 4 pase decisive și un blocaj; Viachaslau Bokhan – 4/4 (100%).

De asemenea, Eduardo Gurbindo și Lazar Kukic, care au marcat fiecare câte 2 goluri, au fost principalii pasatori ai echipei, cu câte 5 pase decisive oferite.

Prin acest succes, Dinamo a acumulat 9 puncte, ajungând pe locul 4 în clasamentul grupei, la doar 4 puncte în urma ocupantei poziției secunde, Telekom Veszprém HC (care tocmai a suferit prima înfrângere a sezonului, pe terenul penultimei clasate, HC PPD Zagreb, scor 26-29), respectiv la 5 puncte de locul 1 – PSG.

Rezultatele complete și clasamentul celor două grupe – aici.

În următoarea etapă, Dinamo va primi vizita echipei croate HC PPD Zagreb, meci programat joi, 8 decembrie, de la ora 19:45.

Foto: CS Dinamo București

Împărtășește: